Patrick Zammit wordt President van Avnet Technology Solutions

Avnet promoveert Patrick Zammit, die eerder de halfgeleiders- en componentendivisie van de distributeur in de EMEA-regio leidde, tot Global President van de Avnet Technology Solutions-divisie.

Patrick Zammit is gepromoveerd tot Global President van Avnet’s Technology Solutions divisie. Sinds 2006 staat de manager aan het hoofd van de Electronics Marketing Division van de distributeur in de EMEA-regio. In zijn nieuwe rol is Zammit nu verantwoordelijk voor de strategische richting en de dagelijkse gang van zaken van Avnet Technology Solutions wereldwijd. De bedrijfseconoom volgt Phil Gallagher op, die in september zijn ontslag aankondigde als Global President.

Zammit is sinds 1993 werkzaam bij Avnet en bekleedde functies op het gebied van financiën, bedrijfsvoering en strategische planning. Van 2002 tot 2006 was hij president van Avnet-dochter EBV Elektronik in Poing, bij München. Voordat hij bij de distributeur in dienst trad, werkte de afgestudeerde aan de Parijse business school ESLSCA als senior auditor voor het accountantskantoor Arthur Andersen.

Als EMEA-hoofd van Avnet Electronics Marketing heeft Zammit de winstgevendheid en het marktaandeel in de segmenten halfgeleiders en interconnect, passief en elektromechanisch (IP&E) aanzienlijk vergroot, meldt Rick Hamada, CEO van Avnet. Hij is vertrouwd met het beheer van complexe markten en wordt “beschouwd als een gepassioneerd leider”.