Dell verkoopt RSA aan Symphony Technology Group

Dell maakt nu officieel bekend dat zijn dochteronderneming RSA Security Technologies zal worden verkocht aan een consortium onder leiding van Symphony Technology Group. Verwacht wordt dat de Dell dochteronderneming ongeveer 2 miljard dollar zal opbrengen.

De Symphony Technology Group en Dell Technologies hebben kennelijk een akkoord bereikt over de verkoop van Dell’s dochteronderneming RSA. De deal zou rond moeten komen voor ongeveer 2 miljard US dollar. Iedereen zal hiervan profiteren, zoals Dell op zijn blog stelt: “Wij geloven dat dit de juiste langetermijnstrategie is voor RSA en Dell Technologies om ervoor te zorgen dat het volledige potentieel van elke organisatie kan worden bereikt. Voor RSA kan dit het beste onafhankelijk van Dell Technologies worden bereikt en is dit in het belang van onze wederzijdse klanten en partners.”

Dell wil met de verkoop van RSA Security zijn bedrijfs- en productportfolio vereenvoudigen “zodat onze klanten gemakkelijker kunnen voldoen aan hun behoeften op het gebied van digitale transformatie.” “De strategieën van RSA en Dell Technologies zijn geëvolueerd om tegemoet te komen aan verschillende zakelijke behoeften met verschillende go-to-market modellen,” voegde Dell eraan toe.

Tot de transactie is gesloten, wat naar verwachting over zes tot negen maanden zal gebeuren, zullen de zaken naar verwachting gewoon doorgaan.

Dell staat al enige tijd in de rode cijfers door de overname van EMC (in 2016) en de schrapping van de beursnotering in 2013 (sinds eind 2018 is het weer terug op de beurs) en kan de geldinjectie goed gebruiken.