Nieuwe Windows 10-tablets van Dell

De fabrikant Dell breidt de 5000-tabletserie uit met zakelijke apparaten. Beide modellen worden geleverd met Windows 10.

Met de Venue 8 Pro en Venue 10 Pro tablets breidt Dell de 5000-serie uit. De apparaten zijn bedoeld voor werknemers in de buitendienst, de gezondheidszorg, de detailhandel, de horeca, het onderwijs en op productielijnen.

De Venue 8 Pro heeft een acht-inch beeldscherm dat kan worden besteld met een HD-resolutie (1.280 x 800 pixels) of een Full HD-resolutie (1.920 x 1.200 pixels). De Dell Venue 10 Pro uit de 5000-serie biedt een 10,1-inch Full HD-beeldscherm (1.920 x 1.200 pixels). Het afneembare toetsenbord maakt de overgang tussen tablet- en desktopmodus mogelijk.

Beide tablets zijn uitgerust met Atom-processors van Intel en hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de vooraf geïnstalleerde gegevensbeschermingsoplossingen van Dell, die gegevens versleutelen en geautoriseerde gebruikers verifiëren. Een ingebouwde digitizer maakt het gebruik van Wacom-technologie mogelijk voor precieze, intuïtieve peninvoer. Bepaalde configuraties ondersteunen NFC.

Beide apparaten worden geleverd met het Windows 10-besturingssysteem en zijn gepland om in november beschikbaar te zijn.