Speling

Slack is zakelijke communicatiesoftware die veel IRC-functies (Internet Relay Chat) biedt, zoals chatrooms – op Slack “kanalen” genoemd – georganiseerd op onderwerp, privégroepen en directe berichtenuitwisseling. Het begon als een interne tool voor het bedrijf Tiny Speck dat werd gebruikt tijdens de ontwikkeling van een online game. Slack werd in augustus 2013 gelanceerd door het Amerikaanse softwarebedrijf Slack Technologies.

Slack kent twee belangrijke communicatiemethoden: kanalen (groepschats) en directe berichten. Kanalen kunnen openbaar zijn, wat betekent dat elk lid lid kan worden, of privé, wat betekent dat alleen leden van dat kanaal het kunnen zien of anderen kunnen uitnodigen. Directe berichten zijn altijd privé en kunnen maximaal acht personen bevatten.

Inhoud, inclusief bestanden, gesprekken en mensen, is allemaal doorzoekbaar met Slack. Gebruikers kunnen emoji’s aan hun berichten toevoegen en andere gebruikers kunnen emoji’s toevoegen om op de berichten te reageren. Naast emoji’s kunnen gebruikers reageren op specifieke berichten, gifs toevoegen, RSS-feeds bekijken, herinneringen instellen en add-in-meldingen ontvangen. Met het gratis abonnement van Slack kunnen de 10,000 meest recente berichten worden weergegeven en doorzocht.

Slack is gemakkelijk op te pikken voor niet-technische gebruikers omdat de chatfuncties eenvoudig zijn. Het kan worden geïntegreerd met meer dan 1,500 applicaties zoals Google Analytics, GitHub, MailChimp, Salesforce en Zapier. Slack biedt een Application Programming Interface (API) waarmee gebruikers applicaties kunnen maken en processen kunnen automatiseren.

Mobiele toegang voor Slack is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Het is ook beschikbaar via webbrowsers op macOS-, Windows- en Linux-systemen.