Knal

 

POP / PoP kan worden gebruikt om naar een van de volgende concepten te verwijzen:

Postkantoor Protocol

Post Office Protocol (POP) is een protocol dat wordt gebruikt om e-mail op te halen van een mailserver. POP heeft een paar versies gezien sinds de eerste release in 1984. POP2 werd uitgebracht in 1985 en POP3 in 1988, maar POP3 is de primaire versie geworden die tegenwoordig wordt gebruikt vanwege zijn beveiligings- en prestatiekenmerken.

Veel e-mailclients bieden zowel POP als IMAP (Internet Message Access Protocol) voor toegang tot e-mailberichten. In vergelijking met IMAP is POP eenvoudiger en veiliger, maar het kan ook minder efficiënt zijn omdat het berichten lokaal beheert in plaats van ze op een centrale server op te slaan. Sommige e-mailtoepassingen geven de voorkeur aan IMAP boven POP omdat dit onderscheid het mogelijk maakt om berichten over meerdere apparaten te synchroniseren, wat een belangrijke functie is voor mobilisatie. Noch IMAP noch POP moeten worden verward met Standard Message Transfer Protocol (STMP), dat wordt gebruikt om berichten naar een mailserver te sturen, zodat IMAP of POP kan worden gebruikt om ze op te halen.

Aanwezigheidspunt

Een Point of Presence (PoP) is een demarcatiepunt of fysieke locatie die toegang biedt tussen twee of meer netwerken of apparaten. PoP’s worden vaak gebruikt als toegangspunt tot internet en internetproviders (ISP’s) hebben doorgaans meerdere PoP’s. Deze omvatten faciliteiten (soms gedeeld met een grote telecomprovider) met servers, geldautomaten en digitale / analoge oproepaggregators. Een PoP kan worden gedetecteerd wanneer apparatuur met connectiviteitsfuncties aanwezig is, inclusief routers, firewalls en clientapparaten.

Geprogrammeerde operator

Een Programmed Operator (POP) is een pseudo-opcode in een virtuele machinetaal die wordt uitgevoerd door een interpretatief programma. Dit concept van POP’s is ontwikkeld voor de SDS 900-serie in de jaren 1960 en was gebaseerd op het concept van “extracodes” dat in de computersystemen van Atlas werd gevonden. De POP-instructies bieden de mogelijkheid om een ​​instructieset voor efficiënte codering te definiëren door subprogramma’s in het primaire geheugen op te roepen.

Picture-outside-Picture

Picture-outside-Picture (PoP) verwijst naar de manier waarop meerdere afbeeldingen (vensters, toepassingen, enz.) Tegelijk worden bekeken, waarbij beide afbeeldingen naast elkaar worden geplaatst. Dit in tegenstelling tot Picture-in-Picture (PiP) -weergaven waarbij twee of meer afbeeldingen op elkaar kunnen worden gelaagd. Met PoP-displays krijgen de afbeeldingen dezelfde grootte en afmetingen, dus ze komen vooral veel voor bij beveiligingsbewakingssystemen of andere omgevingen waar meerdere weergaven met evenveel aandacht moeten worden bewaakt.