Afscheid van de Galaxy Note-serie: Samsung heeft de knoop doorgehakt

Er is niets meer te doen voor Samsung’s Galaxy Note-serie. De beslissing lijkt al genomen, de toekomst is opvouwbaar

Als het geen afscheid is, is het niet veel: Samsung’s Galaxy Note-serie heeft nog nooit zoveel gevaar gelopen om te verdwijnen als nu, in hetzelfde jaar waarin het ironisch genoeg tien jaar wordt. In feite lijkt het bedrijf al een halt te hebben toegeroepen aan nieuwe modellen, omdat de signalen die binnenkomen helemaal niet geruststellend zijn, maar totdat het besluit officieel is, moet het voordeel van de twijfel worden gegeven.

Sinds het begin van het jaar zijn de geruchten over het niet debuteren van een Galaxy Note 21 steeds hardnekkiger geworden. De eerste geruchten die op een dergelijke hypothese wezen, hadden de fans van het eerste uur geërgerd, die niet wilden geloven dat Samsung voor het eerst in tien jaar echt een generatie Galaxy Note zou kunnen overslaan. “Onmogelijk,” dachten velen. Naarmate de weken verstreken en de geruchten aanzwollen die allemaal in dezelfde richting wezen, begon de hypothese van een breuk in de serie zelfs onder de die-hards opgang te maken, totdat het zegel van het bedrijf kwam met de eerste officiële bevestiging dat het stopte om zich te concentreren op de Galaxy Z-serie, de opvouwbare serie.

Galaxy Note is niet langer een gedeponeerd handelsmerk

Samsung heeft dit jaar namelijk besloten om de reeks producten uit te breiden die het meest iconische onderdeel van de Galaxy Note-serie kunnen ondersteunen, namelijk de S Pen: voor het eerst is er nu compatibiliteit met een Galaxy S en ook met de opvouwbare Galaxy Z Fold3. En als de operatie die de S Pen naar de Galaxy S21 Ultra bracht niet zo goed verliep door de lager dan verwachte verkoop van het toptoestel, kan hetzelfde niet gezegd worden van de Galaxy Z Fold3, die een recordverkoop noteerde.

En wie weet waren het niet de hoger dan verwachte resultaten voor het nieuwste opvouwbare toestel dat Samsung twee keer heeft doen nadenken over het beëindigen van de Galaxy Note-serie, die nog maar een stap verwijderd is van realiteit worden. Insiders kregen onlangs de handelsmerken van Samsung in handen die zijn geregistreerd bij handelsmerkbeschermingsinstanties, en ze staan allemaal op de lijst: Galaxy A, Galaxy M, Galaxy S en Galaxy Z, behalve… Galaxy Note.

Met andere woorden, het merk Galaxy Note zou niet langer behoren tot de merken die het bedrijf registreert voor handelsmerkrechten. Als dit het geval is, heeft het weinig zin om over de Galaxy Note 20 te praten, die de geschiedenis in zou gaan als de laatste smartphones uit de Note-serie die worden geproduceerd.

Galaxy Z Fold Evolution of Galaxy Note

De geruchten worden ondersteund door een aantal aspecten, waaronder de toenemende focus van Samsung op de Galaxy Z-lijn van smartphones, die volgens het bedrijf de toekomst vertegenwoordigen.

En als je erover nadenkt, heeft de Galaxy Z Fold de ideale kenmerken om de ideale evolutionaire stap te zijn voor een smartphone met een stylus: hij heeft een enorm scherm – wat het gemakkelijker maakt om met de hand te schrijven, maar vooral om schetsen en tekeningen te maken – en als hij niet nodig is, kan hij worden gesloten om zijn formaat te verkleinen. Niet te vergeten dat de nieuwste generatie ook minder kost dan in het verleden.