Samsung Galaxy Note is echt dood

Het lijkt erop dat er geen hoop meer is om een Samsung Galaxy Note op de markt te zien: een rapport uit Korea legt uit waarom

Volgens een gerucht op het Koreaanse portaal ETNews bevatten de plannen van Samsung voor 2022 geen nieuwe generatie van de Galaxy Note-serie. Ondanks de verzekering een paar maanden geleden dat er plannen waren voor een nieuwe Note, is de hoop van fans van de serie de bodem ingeslagen.

Of het gerucht nu klopt of niet, fans van smartphones met een stylus doen er goed aan om hun hoop op een nieuwe Galaxy Note te staken. Het besluit van Samsung kan sommigen teleurstellen, maar komt niet als een verrassing. Het bedrijf introduceerde enige tijd geleden ondersteuning voor de Galaxy Note S Pen op de Galaxy S familie van smartphones, en meer recentelijk deed het hetzelfde met de opvouwbare Galaxy Z Fold3. In plaats van te hopen op een nieuwe Galaxy Note met de kans, op dit moment zeer groot, om teleurgesteld te worden, is het beter om te wennen aan het idee dat de stylus is “gereïncarneerd” in andere Galaxy-telefoons.

Er komt geen Galaxy Note

Het gerucht van de Koreaanse portal komt voort uit het feit dat bronnen in de industrie naar verluidt de productie en verkoop van Samsung’s Galaxy Note 20 en Galaxy Note 20 Ultra hebben stopgezet. De twee zijn meer dan een jaar oud, dus stoppen met producten die niet meer erg vers zijn komt niet als een grote verrassing, maar de bron voegde eraan toe dat terwijl het bedrijf had gepland om meer dan 3 miljoen Galaxy Notes te produceren, dat aantal nul is voor volgend jaar.

Volgens dezelfde bron is de beslissing van Samsung gebaseerd op het feit dat de verkoop van opvouwbare smartphones toeneemt, en de productieaantallen die eerder voor de Galaxy Note waren bestemd, zouden nu bestemd zijn voor de opvouwbare Galaxy Z Fold, die (deels) de plaats heeft ingenomen van de roemruchte stylus smartphone-serie.

De opvouwbare smartphones hebben de plaats van de Notes “gestolen”

De bewering van de bron wordt ondersteund door cijfers: in 2019 verscheepte Samsung 12,7 miljoen Galaxy Notes naar retailers, een daling naar 9,7 miljoen in 2020, terwijl het doel dat is gesteld voor de Galaxy Z-reeks in 2022 13 miljoen is, het productievolume dat tot een paar jaar geleden gold voor de Galaxy Notes. Bovendien heeft het lanceervenster voor opvouwbare smartphones – augustus – tot nu toe de plaats ingenomen van dat van de Galaxy Note en dat zal zo blijven.

In dit licht bezien is het besluit om de S Pen compatibel te maken met opvouwbare smartphones en zo af te zien van de Galaxy Note pijnlijk maar begrijpelijk. Samsung probeert het volgens de geruchten goed te maken door de Galaxy S22 Ultra te voorzien van een intern vakje waarin de S Pen kan worden opgeborgen wanneer deze niet wordt gebruikt, en neemt daarmee een van de kenmerken van de Galaxy Notes over.