Galaxy S8 en Note 8, de verschillen tussen Samsung’s topsmartphones

De Galaxy Note 8 zal erg lijken op de Galaxy S8, maar met een paar verschillen: groter scherm, meer RAM en dubbele camera’s achter

Met de Galaxy S8 heeft Samsung de lat hoger gelegd voor wat een top-of-the-range smartphone is. De unieke kenmerken worden versterkt door het Infinity Display, dat het concept van de randloze smartphone herdefinieert. Het scherm neemt meer dan 80% van de voorkant van het toestel in beslag, waardoor de boven- en onderrand tot een minimum worden beperkt.

Maar Samsung lijkt het daar niet bij te laten. En voor de Galaxy Note 8, de top-of-the-line phablet die eind augustus en begin september uitkomt, is het klaar om nieuwe schermgerelateerde functies te lanceren. Uit de geruchten die de afgelopen weken zijn opgedoken, zou de Note 8 erg lijken op de Galaxy S8: Infinity Display, biometrische vingerafdruksensor aan de achterkant en dezelfde chipset. Maar in werkelijkheid, bij nader inzien, hebben de twee toestellen enkele duidelijke verschillen. Beginnend met het scherm, dat hetzelfde leek te zijn. Hier zijn de verschillen tussen de Galaxy Note 8 en Galaxy S8.

Infinity Display

De Galaxy Note 8 zal ook beschikken over een Infinity Display-scherm, vergelijkbaar met het scherm dat al te zien was op de Galaxy S8. Maar het zal niet identiek zijn. De gebogen randen zijn bevestigd, maar het formaat zal groter zijn. Het paneel van de Galaxy Note 8 wordt een 6,3-inch Super AMOLED met QuadHD-resolutie.

Dunnere en dunnere bezels

De screen-to-body-ratio is het percentage dat wordt ingenomen door het scherm aan de voorkant. Bij de Galaxy S8 ligt dit percentage rond de 85%, wat hoger is dan bij vrijwel elke smartphone op de markt. Het percentage in de Note 8 zal nog hoger liggen en de boven- en onderkant van de bezels zeer dun maken, net genoeg ruimte om de speakers en camera te herbergen.

Dubbele achtercamera

De Galaxy Note 8 zal de eerste smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn met een dubbele frontcamera. Het is niet bekend wat voor camerasensoren er in de phablet gebruikt zullen worden, maar het lijkt erop dat Samsung indruk wil maken met nooit eerder gebruikte lenzen.

RAM

Met de release van de OnePlus 5 staat Samsung voor de uitdaging om met een smartphone te komen die de concurrentie overtreft. Daarom zal de Galaxy Note 8 beschikken over 6GB RAM, 2GB meer dan de Samsung Galaxy S8.

S Pen

De S Pen is een van de unieke functies van de Note-serie en er zullen aanzienlijke verbeteringen worden aangebracht aan de stylus op het nieuwe model, waaronder de mogelijkheid om het 6,3-inch scherm volledig te benutten.

Prijs

Het laatste verschil tussen de Note 8 en de Galaxy S8 zal de prijs zijn. De Galaxy Note 8 zal hoogstwaarschijnlijk lanceren voor een prijs in de buurt van 1.000 euro, een honderdtal meer dan de lanceringsprijs van de Galaxy S8.