Galaxy F22: Samsung’s nog goedkopere 5G-smartphone

Alles staat klaar voor de onthulling van Samsung Galaxy F22, een budget 5G-smartphone die over een paar dagen arriveert: monsterlijke batterij en superprijs

Een ander onderdeel van Samsung’s Galaxy F-serie is op komst. We zullen het kennen als de Samsung Galaxy F22, een low-end toestel dat de aanwezigheid van het bedrijf in het betaalbare 5G Android smartphone segment zal versterken.

In eerste instantie werd gedacht dat Samsung Galaxy F22 niets meer was dan een rebrand van de onlangs aangekondigde Galaxy A22, maar het laatste nieuws over het toestel schetst een iets ander beeld. De Galaxy F-serie is de serie die Samsung in India en omliggende regio’s verkoopt, dus een eenvoudige rebranding van een toestel dat elders al officieel is – in Europa in het geval van de Galaxy A22 – was de heersende veronderstelling. Samsung laat het daar echter niet bij zitten: de Galaxy F22 zal op ten minste één onderdeel afwijken van het Europese product, namelijk een grotere accu.

Samsung Galaxy F22 en de superbatterij

Samsung Galaxy F22 wordt op 6 juli op het Indiase subcontinent verwacht, en enkele van zijn belangrijkste specificaties zijn onthuld in een voorbeeldafbeelding die is vrijgegeven door Flipkart, een van de grootste lokale ketens die elektronische apparaten verkoopt.

Het cijfer dat ongetwijfeld het meeste opzien zal baren over de Samsung Galaxy F22 is de batterijcapaciteit. Terwijl de Galaxy A22 en A22 5G niet verder gaan dan 5.000 mAh, zal de Samsung Galaxy F22 een batterijcapaciteit van 6.000 mAh hebben, wat in combinatie met een hardware die niet al te dorstig is naar bronnen de basis moet vormen voor een uitstekende batterijduur.

Een ander aspect dat bijna verrassend is voor de positionering die Samsung de Galaxy F22 wil meegeven, is het beeldscherm. Het is waar dat de schermresolutie geen Full HD+ zal zijn, en dat de verwachte HD+ op een vrij groot 6,4-inch paneel misschien een beetje stuntelig overkomt, maar Samsung’s Galaxy F22 zal beschikken over een Super AMOLED-scherm en een verversingssnelheid van 90 Hz, kenmerken die niet vaak worden gezien op een product in deze prijsklasse.

Op cameragebied is nog weinig bekend, behalve dat de hoofdsensor 48 megapixels zal hebben en samen met drie andere sensoren in een vierkant cameracluster zal zijn ondergebracht. Er is nog geen informatie over de aard van die sensoren, maar er is een grote kans dat ze dezelfde zullen zijn als op de Galaxy A22, d.w.z. een 8-megapixel ultra-groothoeklens met twee “accessoire” sensoren van elk 2 megapixels, een macro- en een dieptesensor.

Samsung Galaxy F22’s “bombshell” prijs

Ongelooflijk de prijs waarover wordt geroddeld: Samsung Galaxy F22 zal naar verwachting niet boven de 15.000 Indiase roepies uitkomen, bij de huidige wisselkoers rond de 170 euro. De lancering staat gepland voor 6 juli en het is nog maar de vraag of Samsung zal beslissen om de smartphone op ons continent aan te bieden.