Xiaomi Ninebot C30, de goedkope elektrische scooter voor de stad

Xiaomi lanceert de Ninebot C30, een goedkope elektrische scooter met een actieradius van ongeveer 30 kilometer. Hier is hoeveel het kost en wanneer het zou kunnen komen in Italië

Elektrische scooters en scootmobielen hebben een enorme groei meegemaakt in de afgelopen maanden, vooral als gevolg van het uitbreken van de pandemie en de vermindering van zitplaatsen in bussen en treinen. Duurzame en elektrische voertuigen zijn de beste oplossing geworden om zich in de stad te verplaatsen en naar het werk te gaan. Xiaomi heeft het potentieel van de sector ingezien en heeft de afgelopen maanden interessante elektrische scooters en scootmobielen op de markt gebracht. De nieuwste aanwinst is de Xiaomi Ninebot C30, een elektrische scooter die desgewenst kan worden omgebouwd tot een e-bike.

Dit is een zeer interessant voertuig omdat het zich aan meerdere situaties kan aanpassen. Momenteel is hij alleen in China verkrijgbaar, maar de Ninebot C30 elektrische scooter zou binnenkort zijn debuut in Europa kunnen maken, met inachtneming van alle regelgeving die in het oude continent van kracht is. De maximumsnelheid bedraagt 25 kilometer per uur (de Italiaanse maximumsnelheid voor e-bikes en scooters) en de motor voldoet aan alle normen ter zake. De prijs is, zoals bij de meeste Xiaomi apparaten, lager dan de concurrentie: iets meer dan 400 euro tegen de huidige wisselkoers.

Xiaomi Ninebot C30, de kenmerken van de goedkope scooter

Een elektrische scooter die perfect is om gemakkelijk door de stad te komen, zelfs als hij geen hoge snelheden haalt. Zo kun je de kenmerken samenvatten van de Ninebot C30, de nieuwe duurzame scooter van Xiaomi die net in China is gelanceerd en in de toekomst mogelijk ook naar Italië komt.

Laten we eens kijken naar de technische specificaties: de Ninebot C30 heeft een 400W-motor en kan een maximumsnelheid bereiken van vijfentwintig kilometer per uur. Het voertuig heeft echter een bijzonder kenmerk: de aanwezigheid van pedalen die de motor kunnen helpen meer kracht te ontwikkelen. De batterij biedt een autonomie van ongeveer 30-35 kilometer, maar zoals we weten kan dit variëren naargelang de afgelegde route. Het opladen duurt ongeveer 6 uur.

Aan de “technologische” kant hebben we een digitaal dashboard waarop u de batterijstatus en de maximumsnelheid kunt controleren. De elektrische scooter werd in China gelanceerd voor ongeveer 400 euro, hoewel hij in de begindagen verkrijgbaar was voor een speciale prijs van 250 euro. Xiaomi’s prijsbeleid kennende en gezien de prijs van de elektrische scooters van het bedrijf die in Italië verkrijgbaar zijn, is het onwaarschijnlijk dat de scooter minder dan 500-600 euro gaat kosten wanneer hij hier arriveert.