Xiaomi Mi 10 SE, eerste foto’s bevestigen goedkope smartphone

Het Chinese bedrijf staat op het punt de Xiaomi Mi 10 SE te lanceren, een goedkope smartphone met de Snapdragon 765G, 6GB RAM en 64GB interne opslag

Interne Xiaomi-bronnen hadden verzekerd dat de Mi 10-familie geen SE-versie zou krijgen, d.w.z. de goedkope smartphone die de afgelopen jaren altijd de top van het gamma heeft vergezeld. Dit is echter mogelijk niet het geval, zoals wordt bevestigd door een afbeelding van de Mi 10 SE die online is gepubliceerd. De release van de smartphone zou zelfs aanstaande kunnen zijn, want het is een persfoto die meestal gebruikt wordt voor de lancering van de smartphone.

De foto geeft ons enerzijds inzicht in de stylingkeuzes die Xiaomi heeft gemaakt, en anderzijds in enkele technische specificaties. Het ontwerp is vrijwel identiek aan dat van de Mi 10, met een cameragat aan de voorzijde in de linkerbovenhoek en drie verticaal geplaatste camera’s aan de achterzijde. Uit de afbeelding kunnen we ook de afwezigheid van de fysieke vingerafdruksensor raden, een teken dat deze onder het scherm verborgen zit. In de voorgaande weken was de smartphone ook al opgedoken op Geekbench, het platform dat wordt gebruikt om smartphones te testen voordat ze worden uitgebracht, waarmee vooruit werd gelopen op een aantal specificaties van de Xiaomi Mi 10 SE.

De specificaties van de Xiaomi Mi 10 SE

De specificaties van de Xiaomi Mi 10 SE komen tegemoet aan de vele geruchten die de afgelopen weken zijn verschenen. De smartphone zal naar verwachting worden aangedreven door de Snapdragon 765G-processor, een van de nieuwste die Qualcomm heeft gelanceerd en die ook 5G-netwerk ondersteunt. Dit is dezelfde processor als in de nieuwe OnePlus Nord, een goedkope smartphone die in hetzelfde marktsegment zal worden gepositioneerd als de Xiaomi Mi 10 SE. Er is ook 6 GB RAM en 64 GB interne opslagruimte aan boord. Het scherm wordt naar verwachting 6,5 inch met FullHD+ resolutie.

De achtercamera’s zullen er drie zijn, maar de functies zijn niet bekend. Naast de hoofdcamera zal er waarschijnlijk een groothoek- en een zoomsensor zijn. De grootte van de batterij is ook onbekend, maar het is onwaarschijnlijk dat deze minder dan 4000mAh zal zijn.

Prijs en releasedatum Xiaomi Mi 10 SE

Er is nog geen releasedatum voor de Xiaomi Mi 10 SE, maar de publicatie van de afbeelding belooft veel goeds voor de nabije toekomst, al in juli. Als Xiaomi besluit zijn gebruikelijke zeer agressieve beleid te voeren, zou de smartphone voor een prijs van minder dan 400 euro op de markt kunnen worden gebracht.