Redmi 10: Xiaomi’s nieuwe goedkope smartphone is klaar voor lancering

Redmi 10 wordt gecertificeerd in Thailand, een teken dat de lancering in Azië dichtbij is en dat hij daarna tegen een zeer aantrekkelijke prijs naar Europa zal komen.

Vanuit Thailand’s National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) komt goed nieuws voor wie op zoek is naar een smartphone met goede functies en een betaalbare prijs: Xiaomi’s nieuwe Redmi 10 ondergaat momenteel certificering.

In het begin van 2021 lanceerde Xiaomi de Redmi 9 Power, gevolgd door twee modellen uit de Note-serie: de Redmi Note 10 Pro 5G en de Redmi Note 10T. De Redmi 10 “smooth” ontbreekt bij de lancering, maar blijkbaar duurt het niet lang meer voor we hem op de Aziatische markt zien. Het toestel zal naar verwachting iets minder mogelijkheden hebben dan de Redmi Note 10, maar ook lager in prijs zijn, en zal toetreden tot een marktsegment dat nu overvol is met concurrenten. De Redmi Note 10 zal naar verwachting qua specs een iets inferieur toestel zijn aan de Redmi Note 10, maar tegen een lager prijspunt, en het zal zich in een overvol marktsegment bevinden dat inmiddels overspoeld is met concurrenten. De geruchten gaan onder meer over een MediaTek Helio G88-chip, 6 GB RAM-geheugen en 128 GB opslagruimte.

Het cameracompartiment aan de achterzijde is zeer indrukwekkend, met vier sensoren: 50 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP. De selfiecamera moet 8 MP zijn. Het schermformaat van 6,5 inch is goed, net als de FHD+ resolutie en de verversingssnelheid van 90 Hz (wat bijna normaal is, zelfs in de prijsklasse van zo’n 200 euro).

Redmi 10: hoeveel gaat hij kosten

Als je bedenkt dat de standaard Redmi Note 10 een catalogusprijs van €229,90 heeft, is het duidelijk dat de Redmi 10 in Europa net iets onder de €200 zou kunnen duiken.

In andere markten die dichter bij China liggen en lagere belastingen kennen, zou de Xiaomi Redmi 10 met de huidige wisselkoersen zo weinig als €150 kunnen kosten.