Hoe maak je van een gewone fiets een elektrische

Met een bouwpakket maak je van een traditionele fiets een moderne e-bike en profiteer je van de voordelen van de elektromotor. Hier zijn enkele voorbeelden.

Naarmate de populariteit van e-bikes toeneemt, neemt ook het aantal ombouwsets dat op de markt verkrijgbaar is, toe. Het wordt steeds gemakkelijker om een gewone fiets om te bouwen tot een elektrische fiets, zelfs voor beginners, en goedkoper dan kort geleden. Maar welke zijn de beste kits?

Voordat we de kenmerken van de beste kits leren kennen, is het noodzakelijk om de verschillen tussen de verschillende modellen te verduidelijken.

Er zijn drie verschillende types: centrale aandrijving (of mid-drive), gemonteerd op de naaf van het voorwiel of speciaal voor het achterwiel. De eerste zijn krachtiger maar duurder, terwijl de tweede gemakkelijker te monteren en goedkoper zijn, maar minder krachtig. Bovendien is het goed te weten dat de Italiaanse verkeerswet zeer strenge regels voor e-bikes bevat, die ook gelden bij het ombouwen van een gewone fiets. Zo mogen alleen elektrische fietsen met een motor van maximaal 250 watt op voor het verkeer openstaande wegen rijden en moet de werking van de motor uitsluitend gekoppeld zijn aan het trappen. Geen gas, dus, of de motor mag niet op de openbare weg gebruikt worden. Om meer te weten te komen over de regelgeving, nodigen wij u uit om de gids over de Italiaanse regelgeving voor e-bikes te lezen.

Bafang, van de pioniers de mid-drive kit voor iedereen

Het was een van de eerste fabrikanten die ombouwkits voor e-bikes maakte en heeft zich in de loop der tijd als een van de beste gevestigd. De Bafang BBS02B 48v 750w is een van zijn best presterende modellen, met trapondersteuning op basis van pedaalomwenteling. Het is een mid-drive type, heeft een controller, zwart-wit LCD-display en past op fietsen met een trapas tussen 68mm en 73mm.

Meer informatie over de ombouwset: klik om de prijs en beschikbaarheid op Amazon te controleren

Clip, de voorwielkit die in een handomdraai wordt bevestigd en verwijderd

Het heeft een 450W motor, een 6-volt, 144Wh lithium-ion batterij en een aandrijfsysteem met een bereik van ongeveer 45 minuten, of 20 kilometer. De Clip kan een maximumsnelheid van 25 km/u+ bereiken en kan, als de batterij eenmaal ontladen is, in slechts 45 minuten van 0 naar 100% gaan. Hij start gemakkelijk, eenmaal aan het voorwiel bevestigd in een mum van tijd; met een druk op de knop en slechts 3 kg weegt hij niet bijzonder zwaar op het totale gewicht van het voertuig.

Tongsheng, kleine en zuinige middenaandrijving

Hij heeft een koppelsensor voor de trapondersteuning, een snelheidssysteem met een balkmagneet. De Tongsheng TSDDZ2 kit is eenvoudig te monteren, is redelijk geprijsd vergeleken met de alternatieven op de markt en is bedoeld voor fietsen met een 68mm-73mm trapas. Het is vrij veelzijdig en geschikt voor degenen die het gebruik van pedalen niet helemaal willen opgeven, zonder het gemak en het nut van de elektrische motor te vergeten.

Ontdek de Tongsheng TSDDZ2 conversiekit en controleer de prijs op Amazon

Seizoen 36V 350W, achterwiel conversiekit

De Season 36V 350W is een conversiekit voor 26-inch achterwiel, met motor in de naaf. Het laat een maximumsnelheid van 32 kilometer per uur toe. De kit bevat een motor, 36V/12.5Ah accu, LCD display, PAS sensor, duimgashendel, remhendels en besturingselektronica.

Ontdek alle technische kenmerken: controleer prijs en beschikbaarheid op Amazon

Italiaonline presenteert producten en diensten die online gekocht kunnen worden op Amazon en/of andere e-commerce. In geval van aankoop via een van de op de pagina aanwezige links, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of van de andere genoemde e-commerce bedrijven. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.