Hoe gebruik je de Helbiz app voor scooter verhuur

Helbiz is een app gemaakt met als doel het probleem van vervoer in grote stedelijke gebieden op te lossen door het huren van een scooter. Zo werkt het.

De scooter, al dan niet elektrisch, is nu een van de populairste vervoermiddelen, vooral in grote steden, waar men zich snel moet verplaatsen maar zonder omvangrijke voertuigen. U hoeft er echter niet per se een te kopen: de huurservice is erg handig, vooral als de scooter maar een beperkte tijd nodig is. En de Helbiz-app is het ideale hulpmiddel voor het huren van scooters.

Hoe registreer je je bij Helbiz

In de eerste plaats is het goed om te weten dat er om Helbiz te gebruiken een app is die je op je smartphone kunt installeren, of dat nu Android of iOS is. Om het te gebruiken, moet u zich registreren door uw eigen account aan te maken, hetzij via uw Facebook-, Google- of Apple-profiel, hetzij door uw e-mailadres in te voeren. Zodra de registratie is voltooid, ontvangt u een code op uw mobiele telefoon, die zal worden gebruikt om uw registratie te valideren. Vervolgens moet u een kopie van uw identiteitskaart invoeren en natuurlijk de gewenste betaalwijze.

Hoe werkt Helbiz

Hoe werkt Helbiz dan voor de deeldienst? De app gebruikt de gps op je smartphone om uit te zoeken welke gratis voertuigen in de buurt zijn, zodat je ze kunt bereiken, maar hij kan ook de route ernaartoe volgen. Dus als u het voertuig hebt gevonden dat u wilt huren, klikt u op ‘start de rit’ en scant u de bijbehorende QR-code met de camera van uw telefoon. U kunt de scooter dan zo lang gebruiken als nodig is. Om de scooter te stoppen, klik op “Einde rit” en maak een foto van het geparkeerde voertuig. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een parkeerplek: de Helbiz-service vereist alleen dat je je scooter op een verantwoorde manier op een stoep parkeert.

Hoe gebruik je Helbiz

Helbiz is op dit moment alleen beschikbaar in bepaalde Italiaanse steden: je kunt erachter komen welke steden dat zijn door de kaart in de applicatie te raadplegen, die ook aangeeft in welke straal je je met je scooter kunt verplaatsen. Er zijn in feite drie verschillende soorten zones. De groene zones zijn de Helbiz-zones waarbinnen het mogelijk is voertuigen zowel te gebruiken als te parkeren. In de rode gebieden mag je niet komen. Als u zich in deze gebieden begeeft, wordt uw voertuig automatisch geblokkeerd. Als u buiten de groene zone rijdt, moet u bovendien de kosten voor het terughalen van uw voertuig betalen. Als Helbiz rode zones detecteert in de groene gebieden, betekent dit dat e-mobiliteit in die gebieden niet is toegestaan. De gele zones, ook binnen de groene zones, zijn voetgangerszones of zones met mobiliteitsbeperkingen waar een snelheidsbeperking van 6 km/u geldt.

Hoeveel kost Helbiz

Het mooie van Helbiz is dat het heel betaalbaar is en voor iedereen toegankelijk. Met Helbiz heeft de scooter een vaste kostprijs, die aangerekend wordt om het voertuig te ontgrendelen en de rit te starten. Bovendien wordt er een bedrag per minuut aangerekend, dat kan variëren naargelang de stad waar u zich bevindt. U kunt betalen met creditcard, Google Pay, Apple Pay, Tinaba of Alipay. Maar het is ook mogelijk om een bedrag op te laden via een soort oplaadbare rekening die specifiek wordt gebruikt om huur te betalen, de Helbiz Wallet. Als u van deze dienst gebruik maakt, kunt u zich abonneren op een Helbiz Unlimited-abonnement: voor € 29,99 per maand kunt u onbeperkt ritjes maken, tot maximaal 30 minuten per dag.