Huawei Music, de dienst voor het streamen van muziek

Huawei Music is de nieuwe app voor het streamen van muziek. De dienst is verkrijgbaar in de Huawei-winkel en vereist een maandabonnement van € 9,99

De Chinese reus maakt zijn streamingdienst Huawei Music beschikbaar in Europa. In Italië heet het streamingplatform ‘Music’ en biedt het een uitgebreide catalogus, die Huawei wil uitbreiden om voet aan de grond te krijgen in een markt waar de concurrentie momenteel groot is, te beginnen met Spotify.

De Huawei Music-app maakt deel uit van een project dat het Chinese bedrijf een paar maanden geleden lanceerde na het verbod van Donald Trump. Om de door Google ontwikkelde apps en diensten te vervangen, heeft Huawei gewerkt aan een reeks ad hoc apps die geleidelijk die van Big G. zullen vervangen. En Huawei Music past daar perfect bij. Huawei Music is een perfecte pasvorm voor dit nieuwe plan. De app is beschikbaar op App Gallery, de online winkel van Huawei waar het bedrijf miljoenen dollars in investeert. Music is een app waarvoor je een maandabonnement moet nemen om de Premium-modus te krijgen, net als bij andere muziekstreamingdiensten.

Huawei Music: hoe het werkt

De interface van Huawei Music is duidelijk en overzichtelijk. U kunt zoeken op auteur of nummer, nummers naar uw toestel downloaden om ze offline te beluisteren, aangepaste of thematische afspeellijsten maken, naar webradiostations luisteren en een nummer herkennen met een functie die de populaire Shazam-app nabootst. Op dit moment is het afspelen van gestreamde tracks beperkt tot 320 kbps, maar de maximale kwaliteit die wordt aangegeven voor het luisteren is 640 kbps.

Huawei Music: de kosten en hoe te downloaden

Huawei Music heeft de inmiddels klassieke gratis proefperiode van een maand, waarna u zich kunt abonneren voor een prijs van €9,99 per maand. De prijs is identiek aan die van de nummer één concurrent Spotify, maar ook Tidal, YouTube Premiun en Apple Music.

De catalogus is op dit moment nog wat beperkt, maar zal de komende maanden worden uitgebreid. Op de nieuwste modellen van Huawei en Honor smartphones is de Huawei Music app voorgeïnstalleerd, terwijl de APK kan worden gedownload van de speciale webpagina van de dienst.

Registratie moet gebeuren met alleen de Huawei ID, terwijl, althans voor nu, betaling alleen wordt geaccepteerd met een creditcard.