Huawei P40 Lite E, de goedkope smartphone voor minder dan 200 euro: kenmerken

Huawei P40 Lite E is officieel in Italië: komt eind april voor een prijs van 199 euro. Drie achtercamera’s en 4000mAh batterij

De Huawei P40 Lite E is officieel verkrijgbaar in Italië: de smartphone is vanaf het einde van de maand te koop op de Huawei-shop en in de grote elektronicawinkels. Het is een goedkope smartphone met iets mindere prestaties dan toestellen uit het middensegment, maar nog steeds acceptabel, zoals blijkt uit de 48-megapixel hoofdcamera. De Huawei P40 Lite E is de vierde smartphone in de nieuwe Huawei-serie, hoewel hij in andere delen van de wereld onder een andere naam is gelanceerd. Dit is een strategie die de Chinese reus in het verleden heeft gebruikt: de markt diversifiëren door de namen van de belangrijkste smartphones te gebruiken, te beginnen met de P-serie, de bekendste en best verkochte. De smartphone heeft, net als alle andere die Huawei de afgelopen maanden lanceerde, geen Google-diensten, vervangen door de nieuwe Huawei Mobile Services: in plaats van de Google Play Store is er App Gallery.

Technisch informatieblad Huawei P40 Lite E

Wat zijn de kenmerken van de Huawei P40 Lite E? Dit is een toestel uit de middenklasse, maar presteert toch behoorlijk goed. Het scherm heeft een diagonaal van 6,39 inch met HD+ resolutie. Daaronder zit een Kirin 710F-processor (al gezien op andere toestellen en levert behoorlijke prestaties), ondersteund door 4 GB RAM en 64 GB interne opslag, uitbreidbaar via microSD tot 512 GB.

Belangrijke camera-afdeling, zeker voor de prijsklasse. Drievoudige camera aan de achterzijde met 48 Megapixel hoofdsensor, 8 Megapixel secundaire sensor en 2 Megapixel dieptecamera. Een 8-megapixel frontcamera, die ook kan worden gebruikt voor gezichtsontgrendeling.

De batterij is 4.000 mAh zonder ondersteuning voor snelladen. Er zit ook een vingerafdruksensor op de achterkant. De smartphone komt op de markt met Android 9 met EMUI 9.1 aan boord, in de toekomst wordt hij mogelijk direct geüpdatet naar EMUI 10.1.

Prijs Huawei P40 Lite E

Huawei heeft niet onthuld op welke dag de smartphone precies wordt gelanceerd, maar alleen de periode aangegeven: eind april. De catalogusprijs van de Huawei P40 Lite E is €199,90 (het wordt ook geleverd met 15GB aan Huawei Cloud ruimte en een maand premium Huawei Music account), en het apparaat kan worden gekocht op de website van het Chinese bedrijf en in de grote elektronicawinkels.