De beste apps voor offline muziek luisteren

Naast populaire streamingdiensten als Spotify zijn er veel apps voor Android en iPhone waarmee je offline naar muziek kunt luisteren

Als we het hebben over streaming muziek apps, denken de meeste mensen aan Spotify. Deze dienst is heel gemakkelijk te gebruiken, maar het is niet de enige.

Wat als we geen signaal hebben op onze smartphone of als we niet veel dataverkeer hebben op ons maandelijkse abonnement en niet alles in korte tijd willen afwerken?

Het antwoord is simpel: we moeten een app downloaden om offline naar muziek te luisteren. Om dit te doen, hoeft u geen abonnement te nemen op de premium service van Spotify. Er zijn een aantal apps waarmee we onze favoriete nummers kunnen afspelen zonder te hoeven betalen voor een abonnement en zonder de dataverbinding op onze smartphone te hoeven activeren. Bijna alle in deze gids opgenomen apps kunnen zowel op Android als op iPhone worden gebruikt, en vele kunnen ook op onze tablets worden gedownload. Zo hebben we onze favoriete muziek altijd bij ons, of het nu thuis, op weg naar het werk of tijdens de training is.

Spotify

Als je denkt dat Spotify alleen werkt met een actief datanetwerk, dan heb je het mis. Met de muziekstreamingdienst kunt u uw favoriete nummers downloaden naar uw smartphone en ze offline beluisteren.

Phonograph

Dit is een van de beste apps om offline naar muziek te luisteren op Android-smartphones. Het heeft een zeer uitgebreide maar intuïtieve grafische interface, waardoor Phonograph gemakkelijk te gebruiken is. Naast het beheren van afspeellijsten en afspeelwachtrijen, kunt u ook albumhoezen en posters van uw favoriete bands downloaden. En als u graag in slaap valt op muziek, kunt u ook een slaaptimer instellen.

Google Play Music

Een goed alternatief voor Android is Google Play Music. Die ook beschikbaar is op iOS-apparaten. Op smartphones met het besturingssysteem little robot is deze app standaard geïnstalleerd. Met Play Music kunt u door verschillende muziekcatalogi bladeren, ingedeeld op artiest en genre. Sommige liedjes zijn gratis, terwijl andere tegen betaling moeten worden gedownload. Als u eenmaal nummers aan uw bibliotheek hebt toegevoegd, kunt u ze offline afspelen.

Jamendo Music

Dit is een applicatie die wordt aanbevolen voor echte muziekliefhebbers. De Jamendo-bibliotheek biedt gratis downloads van een breed scala aan tracks van onafhankelijke en opkomende artiesten. De app werkt natuurlijk ook zonder internetverbinding en is beschikbaar voor zowel Android-telefoons als iPhones.

Tunein Radio

Zoals je al kunt raden aan de naam van deze app, kun je met Tunein offline luisteren naar radioprogramma’s uit bijna elk land ter wereld. In principe kunt u, zodra u de app online hebt geopend, podcasts downloaden en ze offline beluisteren. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

SoundCloud

SoundCloud is misschien wel een van de beste Android-opties om offline naar muziek te luisteren op je smartphone. Het platform heeft niet alleen de populairste en meest beluisterde tracks van het moment, maar wordt ook veel gebruikt door opkomende artiesten en dj’s, maar soms ook internationaal bekende, om hun nieuwe creaties te sponsoren. De app slaat niet alleen offline nummers op, maar beveelt ook nieuwe nummers aan op basis van waarnaar we hebben geluisterd.

Napster

Dit is ook een redelijk effectieve toepassing voor het beheren van onze offline muziek. Via de app kunnen we onze eigen persoonlijke bibliotheek samenstellen en die vervolgens offline afspelen. Napster heeft ook een leuke kinderfunctie met verschillende nummers die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Napster liedjes kunnen ook in de cloud worden opgeslagen.