Apple Music: voor studenten kost het nog maar €5

Het abonnement tegen verlaagde prijs komt ook naar Italië. Om de korting te krijgen moet je een UnityDays abonnee zijn en het kan tot vier jaar gebruikt worden

Goed nieuws voor muziekliefhebbers. Een abonnement op Apple Music, de streaming- en on-demand muziekdienst die het bedrijf uit Cupertino een jaar geleden lanceerde om de concurrentie uit te dagen, kost nog geen 5 pond

Apple halveert daarom de kosten van het abonnement, van 9,99 pond naar 4,99 pond. Het Californische bedrijf heeft echter één voorwaarde: je moet een school- of hogeschoolstudent zijn om in aanmerking te komen voor de korting. Bij de inschrijving gaat het systeem via UnityDays na of de betrokkene daadwerkelijk op een school of universiteit is ingeschreven. In dat geval past Apple een korting van 50 % toe die gedurende maximaal vier jaar kan worden gebruikt. Het Amerikaanse bedrijf zal periodiek controleren of de gebruiker nog in aanmerking komt voor de korting en zo niet, dan gaat het abonnement terug naar €9,99.

Alsook offline

Apple is dus klaar om Italiaanse studenten zijn uitgebreide catalogus van meer dan 30 miljoen nummers tegen een lagere prijs aan te bieden. De dienst was voorheen alleen beschikbaar in Australië, Denemarken, Duitsland, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Gebruikers zullen het nummer ook kunnen downloaden om het later offline te beluisteren en te streamen.

Niet alleen Apple

Apple Music is niet het enige music on demand-platform. Bij zijn intrede in de sector moest het Californische bedrijf zijn aandeel van de gebruikers zien te veroveren op een markt die voornamelijk door Spotify wordt gedomineerd. In tegenstelling tot de concurrentie is de dienst van Apple echter alleen te betalen als de gratis proefperiode voorbij is. Andere streamingplatforms bieden gebruikers een gratis dienst naast een premiumversie zonder advertenties.

.