Facebook, nieuwe functies komen naar openbare groepen

Groot nieuws voor Facebook Groups: nieuwe tools voor het beheren van groepen, commentaarmoderatie en chat voor communicatie tussen gebruikers

Facebook Groups bestaan 10 jaar, en de ontwikkelaars van het sociale netwerk vieren dit door nieuwe en belangrijke functies te ontwerpen om te implementeren. Naast nieuwe tools voor het beheren van Groups en nieuwe manieren voor gebruikers om met elkaar te communiceren, zal ook de Nieuws-sectie veranderen, met meer berichten van de openbare.

Tientallen miljoenen gemeenschappen zijn actief in Groups over elk onderwerp, met meer dan 1,8 miljard mensen die ze elke maand gebruiken, terwijl meer dan 70 miljoen mensen betrokken zijn bij het beheer ervan. Precies voor hen heeft Facebook besloten nieuwe beheertools te integreren, zoals een functie om een postmoderatiesysteem op te zetten met zoekfunctie op trefwoorden en inhoud per onderwerp te organiseren. Of de interactie-ervaring verbeteren, met nieuwe chats om discussies in de groep te stimuleren en de mogelijkheid om iemands profiel aan te passen. Maar vooral, nadat Facebook een zware slag toebracht aan zakelijke pagina’s, is het nu mogelijk om geld te verdienen met groepen.

Facebook Groepen, nieuwe tools voor beheerders

Facebook Groepsbeheerders hebben de delicate taak om de gemeenschap te beheren, waardoor ideeën en passies kunnen worden gedeeld, maar altijd met inachtneming van de regels die door het sociale netwerk of de groep zelf worden opgelegd. Daarom biedt het nu nieuwe instrumenten om het beheer van groepen te vergemakkelijken. Zo is er een tool waarmee admins commentaren kunnen modereren, bijvoorbeeld door een trefwoord in te stellen of een profiel te markeren waarvan de berichten automatisch worden gemodereerd.

Daarnaast kunnen admins content per onderwerp organiseren met behulp van speciale hashtags, of er een bovenaan zetten zodat deze voor alle gebruikers prominent aanwezig blijft. Facebook opent ook de mogelijkheid om geld te verdienen aan openbare groepen met de Brand Collabs Manager tool, zodat je door je te verbinden met een merk zijn producten of diensten kan promoten. Tot slot zullen er online cursussen worden aangeboden om uit te leggen hoe je een community kunt opzetten, laten groeien en ondersteunen, aan het eind waarvan het mogelijk zal zijn een certificering te behalen.

Facebook-groepen, hoe te communiceren met de community

Er zijn ook nieuwe functies gepland voor de interactie van groepsgebruikers, die een speciale chat zullen kunnen hebben om in realtime te converseren, of suggesties kunnen sturen met een nieuw type collaboratieve post. Beheerders zullen ook vraag-en-antwoordsessies kunnen opzetten rond een specifiek onderwerp, waaraan de gemeenschap gemakkelijk kan deelnemen. Daarnaast zullen gebruikers hun profiel in groepen kunnen personaliseren, waarbij ze alleen de informatie delen die ze willen.

Facebook Groepen, hoe de Nieuwssectie verandert

Facebooks Nieuwssectie wordt ook vernieuwd, met de mogelijkheid om meer berichten te vinden van openbare groepen die dezelfde interesses en passies hebben als de gebruiker. Op die manier wil Facebook gebruikers aanmoedigen zich bij gemeenschappen aan te sluiten en deel te nemen aan discussies en debatten, zelfs zonder noodzakelijk lid van een groep te zijn. Er zijn veel nieuwe functies en de tests van de ontwikkelaars zijn nog in volle gang, we zullen moeten wachten om ze geïmplementeerd te vinden in het sociale netwerk, maar niet veel langer.