Infinigate koopt Acmeo

Infinigate, Value Added Distributor (VAD) voor beveiligingsoplossingen integreert de Duitse VAD Acmeo in het bedrijf. Acmeo blijft zelfstandig binnen de Infinigate groep en zal de cloud business aansturen.

Met de overname van Acmeo wil Infinigate zijn cloud activiteiten versterken en zo zijn reseller partners voorzien van een team gespecialiseerd in managed security services. Sinds 2007 streeft Acmeo de missie na om IT-systeemhuizen in alle fasen van het verkoopproces te ondersteunen met managed service-tools en -concepten, alsook met veilige cloud-oplossingen. De cloud-specialist is opgericht door Henning Meyer en Isabelle von Künßberg en heeft nu meer dan 90 mensen in dienst. Sinds 2017 maakt ook het Zwitserse Net-Point AG deel uit van Acmeo.

Acmeo moet als een aparte eenheid binnen de Infinigate Group worden opgezet en de kern vormen voor de toekomstige internationalisering van de cloud- en MSSP-activiteiten van de Infinigate Group. Henning Meyer en Isabelle von Künßberg zullen deze eenheid samen blijven beheren en toetreden tot de Infinigate Groep als aandeelhouders.

“Acmeo is de parel in de cloud- en MSSP-distributie in de DACH-regio en we zijn erg blij dat Acmeo nu deel gaat uitmaken van de Infinigate Group”, aldus David Martinez, oprichter en president van de Infinigate Group

“Met Infinigate hebben we de beste partner gevonden om nog veel meer systeemleveranciers in Europa aan te trekken die succesvoller zullen worden door onze bewezen expertise in de managed service- en cloudomgeving. Onze bestaande partners zullen profiteren van een uitgebreid MSSP-portfolio en een nog bredere ondersteuning door de beveiligingsspecialisten van Infinigate,” aldus Henning Meyer, Managing Director/CEO van Acmeo.

De transactie is afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties. Over de financiële details is afgesproken dat deze niet openbaar worden gemaakt.