Cancom koopt Britse Ocean Intelligent Communications

Ocean Intelligent Communications is overgenomen door de Cancom Group. De samenwerking versterkt de internationale marktpositie van cloud- en managed services en maakt synergie mogelijk op het gebied van unified communications en collaboration (UCC).

De Cancom Group heeft 82,1 procent van het Britse bedrijf Ocean Intelligent Communications overgenomen. Ocean is een aanbieder van cloud- en managed services voor unified communications en samenwerking, evenals netwerkinfrastructuur.

Dit zal het internationale bedrijfs- en managed services-aanbod van Cancom versterken dankzij het internationale klantenbestand en dienstenportfolio van Ocean. Het Cancom-bestuur richt zich daarom op synergie en cross-selling op de bestaande markten van Cancom en Ocean, maar ook op uitbreiding naar nieuwe Europese regio’s.

“De producten en oplossingen van Cancom en Ocean passen uitstekend bij elkaar. Wij zullen de activiteiten op het gebied van cloud- en managed services stimuleren en de bestaande klantenrelaties internationaal uitbreiden. Ocean zal voordeel halen uit het klantenbestand van Cancom en de hefboomwerking van onze technologieën en dienstencapaciteiten. Wij zijn zeer verheugd om samen met Ocean de volgende mijlpaal in de uitbreiding van ons bedrijf te bereiken,” aldus Thomas Volk, President en General Manager van Cancom.

De oprichters en een aantal managers blijven als minderheidsaandeelhouders betrokken bij Ocean. Andere belangrijke leden van het managementteam van Ocean Intelligent Communications zullen na de transactie actief blijven.

“Bij Ocean zijn we erg blij dat we deel gaan uitmaken van de Cancom Group. Dit zal ons in staat stellen onze grote internationale klanten beter te bedienen en onze groei te versnellen. Cancom’s cloud technologieplatform AHP zal een belangrijk voordeel en unique selling point voor ons zijn. Het managementteam is zeer gemotiveerd om de ontwikkeling van Ocean als onderdeel van de Cancom Group voort te zetten en actief betrokken te zijn bij het toekomstige succes ervan,” aldus Wayne Lloyd, CEO van Ocean Intelligent Communications.