Inforsacom en Logicalis fuseren

Logicalis wil zijn aanwezigheid op de Duitse markt uitbreiden. Daarom worden de twee bedrijven Inforsacom en Logicalis samengevoegd tot één systeemhuis, Inforsacom Logicalis.

Logicalis wil in Duitsland een groter marktaandeel verwerven. Om dit te bereiken bundelt het bedrijf de competenties van Logicalis en Inforsacom in één systeemhuis. Inforsacom Logicalis zal zijn hoofdkantoor in Neu-Isenburg hebben. Mark Rogers, CEO van de Logicalis Groep, hoopt dat dit het bedrijf ook wereldwijd nieuw leven zal inblazen. Inforsacom maakt sinds eind 2014 deel uit van Logicalis.

“Het Inforsacom Logicalis-merk maakt ons nog aantrekkelijker voor klanten uit het hogere middensegment van de markt, maar ook voor internationale ondernemingen”, aldus Rüdiger Rath, CEO van Logicalis Group in Duitsland. Het ambitieuze doel: een plaats in de top tien van IT-systeemhuizen.

Het nieuwe systeemhuis is een Cisco Gold Partner en Oracle Platinum Partner. Het heeft ook partnerschappen met onder meer EMC, HDS, HP, IBM, Lenovo en NetApp.

Bedrijven die internationaal actief zijn, moeten profiteren van de wereldwijde aanwezigheid van het concern. Klanten moeten bijvoorbeeld een centraal aanspreekpunt hebben voor wereldwijde roll-outs.

Meer dan 4.000 werknemers werken voor Logicalis in 24 landen wereldwijd en genereren een omzet van ongeveer 1,5 miljard US dollar. De Duitse bedrijven van Logicalis genereren een omzet van 185 miljoen euro met ongeveer 250 werknemers op de locaties Berlijn, Düsseldorf, Haan, Ismaning, Keulen, Neu-Isenburg en Stuttgart.