SCM Microsystems en Bluehill ID fuseren tot Identive Group

De twee bedrijven SCM Microsystems en Bluehill vormen de Identive Group. De nieuwe naam geeft ook uitdrukking aan de kernactiviteiten.

De twee bedrijven zijn goed bekend op de beveiligingsmarkt, vooral in het segment identificatie-oplossingen. SMC Microsystems en Bluehill ID. Niettemin zullen beide namen van de markt verdwijnen wanneer de ondernemingen fuseren om de nieuwe onderneming Identive Group te vormen.

Stock-wise, de deal erachter is als volgt: In een ruilbod heeft SCM Microsystems ongeveer 92 procent van de aandelen van Bluehill ID verworven en zal in ruil daarvoor ongeveer 15.299.797 nieuwe eigen aandelen uitgeven. Ongeveer 38 procent van de uitstaande aandelen van SCM Microsystems zal daarbij worden overgedragen aan de voormalige aandeelhouders van Bluehill ID.

Bluehill ID richt zich op de ontwikkeling en commercialisering van RFID-technologie en andere technologieën voor automatische identificatie. SMC biedt samen met dochteronderneming Hirsch Electronics geïntegreerde oplossingen voor het beveiligen van digitale content en andere elektronische transacties.

“De fusie met Bluehill ID is een belangrijke stap in de richting van ons doel om marktleider te worden op het gebied van beveiliging en contactloze technologieën, alsmede identiteitsbeheer. De twee bedrijven vullen elkaar op bijna alle belangrijke gebieden aan”, aldus Felix Marx, CEO van SCM Microsystems.

Als onderdeel van de fusie tussen de twee bedrijven is een nieuwe naam ontwikkeld die de kernactiviteiten van het gecombineerde bedrijf beter weergeeft: Identive Group. Dit zal gepaard gaan met een wijziging van de beurscodes: SCM Microsystems zal naar verwachting vanaf 15 januari 2010 op de Amerikaanse beurs NASDAQ genoteerd staan onder de code “INVE” en op de beurs van Frankfurt onder “INV”.