Hoofd : Bestandsextensies : .ppt Het dossier

.ppt Bestandsextensie

Bestandstype PowerPoint Presentation

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.PPT optienummer

Een PPT-bestand is een bewerkbare diavoorstelling gemaakt door Microsoft PowerPoint of een ander presentatieprogramma, zoals OpenOffice Impress of Apple Keynote. Dit kan opgemaakte tekst, opsommingstekens, afbeeldingen, films, geluidseffecten en muziek bevatten. PPT-bestanden worden meestal gemaakt met behulp van een van de vele sjablonen die bij de PowerPoint-software zijn geleverd, maar kunnen ook vanaf nul worden gemaakt.

Meer informatie

PPT-bestand geopend in Microsoft PowerPoint 2016

PPT-bestanden worden gebruikt voor het maken van presentaties in de thuis- en bedrijfsomgeving. Het PPT-bestand werd in 1987 geïntroduceerd met de release van PowerPoint. Het werd opgeslagen in een binaire bestandsindeling en was het primaire bestandstype dat werd gebruikt om PowerPoint-presentaties op te slaan totdat het werd vervangen in PowerPoint 2007 met de bestandsextensie .PPTX , die wordt opgeslagen in de Open XML-indeling. Hoewel het PPT-bestand is vervangen door het PPTX-bestand, wordt het nog steeds ondersteund door PowerPoint.

Waarschijnlijk ziet u het PPTX-bestand vaker dan het PPT-bestand. Sommige gebruikers met oudere versies van PowerPoint bewaren hun presentaties echter nog steeds als PPT-bestanden. Je kunt ze ontvangen via e-mail, USB-apparaat of download in de cloudopslag. U kunt PowerPoint gebruiken om het bestand te openen of uit een aantal andere programma's te kiezen, waaronder OpenOffice en Core Presentations.

Gemeenschappelijke PPT bestandsnamen

Presentation1.ppt - De standaardbestandsnaam die Microsoft PowerPoint geeft aan nieuwe presentaties voorafgaand aan PowerPoint 2007, die nu Presentation1.pptx gebruikt.

Programma's die PPT bestanden openen
Windows
Kingsoft WPS Office
Google Drive
Nuance OmniPage
Apache OpenOffice
ACD Systems Canvas
Corel Presentations
CorelDRAW
Microsoft Office
Kingsoft Presentation
Seavus iMindQ
IMSI TurboPDF
Calligra Suite
Nuance PDF Converter Professional
Microsoft PowerPoint
Linux
Google Drive
Apache OpenOffice
Calligra Suite
Android
Kingsoft WPS Office for Android
Google Drive for Android
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for Android
SoftMaker Office Presentations Mobile
Microsoft PowerPoint for Android
Macintosh
Google Drive
Apache OpenOffice
Planamesa NeoOffice
Microsoft Office
Apple Preview
Microsoft PowerPoint for Mac
Apple Keynote
Nuance OmniPage Pro X
Seavus iMindQ
Calligra Suite
iOS
Google Drive for iOS
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for iOS
Microsoft PowerPoint for iOS

Over PPT bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .ppt verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype PowerPoint Presentation beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.