Bij beengeleiding worden de natuurlijke trillingen van de botten van een persoon gebruikt, zoals de schedel, kaak en jukbeenderen, om geluid te horen. De botgeleidingstechnologie heeft de hoortoesteltechnologie in de loop der jaren verbeterd, maar kent ook andere toepassingen.
Hoe het werkt
Botgeleiding werkt als geluid de trommelvliezen omzeilt, waardoor de apparaten zoals hoortoestellen, implantaten of koptelefoons de rol van uw trommelvliezen vervullen. Koptelefoons met beengeleiding decoderen bijvoorbeeld geluidsgolven en zetten deze om in trillingen die direct door het slakkenhuis kunnen worden opgevangen, waarbij het trommelvlies wordt omzeild. Dit geluid bereikt de oren als trillingen door de botten.
Afbeeldingsbron: botgeleiding: hoe het werkt, Goldendance Co., Ltd.
Hoofdtelefoons met beengeleiding
Botgeleiding is een technologie die ook populair is geworden bij het gebruik van koptelefoons, waardoor degenen die de koptelefoon dragen omgevingsgeluiden kunnen horen. De bone conduction headset bedekt het oor niet, maar zit dicht bij het oor. Zo zou een hardloper bijvoorbeeld naar muziek kunnen luisteren en toch omgevingsgeluiden horen, zoals auto’s die van achteren naderen, wat een situationeel bewustzijn aantoont dat niet zou worden bereikt met een standaard koptelefoon.
Aftershokz Bone Conducting
Aftershokz is de naam van een bedrijf dat draadloze en bekabelde bone conduction headsettechnologie maakt met eigen gepatenteerde audiotechnologieën en ontwerppatenten. Deze producten gebruiken transducers om minitrillingen door de jukbeenderen naar de binnenkant van de oren te geleiden, waardoor geluid wordt geleverd zonder ze te verstoppen of te bedekken.
Andere technologieën die door Aftershokz worden gebruikt, omvatten PremiumPitch-technologie, die een hoge audiokwaliteit via beengeleiding verzekert, naast LeakSlayer, dat is ontworpen om geluid van de transducers vrij te geven om geluidslekkage aanzienlijk te verminderen.
Bron afbeelding: Trekz Titanium Mini draadloze stereohoofdtelefoon van Aftershokz