Ost-bestand

Een OST-bestand, of offline opslagtabel (.ost) -bestand, is een offline Outlook-gegevensbestand dat een gesynchroniseerde kopie van mailboxinformatie op een lokale computer opslaat. Dit type bestand wordt gebruikt door e-mailtoepassingen van Microsoft Outlook, waaronder Office 365, Exchange, IMAP (Internet Message Access Protocol) en Outlook.com.

Met OST-bestanden kunnen gebruikers zonder internetverbinding e-mailbronnen bekijken en bepaalde taken uitvoeren. Wanneer een internetverbinding is hersteld, synchroniseren deze bestanden automatisch alle nieuwe items of bestanden op de server die zijn bijgewerkt in het lokale OST-bestand.

Deze bestanden worden automatisch gemaakt wanneer een Microsoft-e-mailgebruiker voor het eerst verbinding maakt met een server. De mogelijkheid om offline te werken is waardevol voor diegenen die vaak of regelmatig reizen in omgevingen met beperkte of onbetrouwbare connectiviteit. Deze behoefte is nog belangrijker geworden met de recente hausse in het werken op afstand.

Wat wordt opgeslagen in een OST-bestand?

OST Files Store kan offline toegang verlenen tot een aantal e-mailbronnen, waaronder:

  • Alle e-mails
  • Agendagegevens
  • Contacten
  • Taken
  • Notes
  • Verborgen items en andere â € œoverheadâ € ??
  • Favorieten in openbare mappen
  • Gedeelde mappen van extra mailboxen die zijn gekoppeld aan een Exchange-account

De meest gebruikte functies van OST-bestanden zijn het lezen en opstellen van e-mails, het maken van afspraken in agenda’s en het toevoegen of wijzigen van contacten. Ze kunnen echter geen e-mailberichten verzenden of ontvangen zonder verbinding. E-mails worden verzonden en ontvangen zodra de verbinding met de Exchange-server is hersteld.

OST- versus PST-bestanden

Microsoft Outlook categoriseert Outlook-gegevensbestanden in twee typen: OST-bestanden en PST-bestanden. PST- of persoonlijke opslagtabel (.pst) -bestanden bevatten gegevens die zijn opgeslagen in uw persoonlijke mappen, terwijl OST-bestanden gegevens bevatten die zijn gedownload van de Exchange Server.

Terwijl OST-bestanden werden gemaakt om Outlook-accounts te synchroniseren met e-mailservers, werden PST-bestanden gemaakt om accounts in te stellen op nieuwe machines, zoals pc’s of laptops, of om back-ups te maken in het geval dat bestanden beschadigd raken of een opslagapparaat crasht. Dit komt omdat Outlook bestanden en gegevens niet rechtstreeks uit een OST-bestand kan importeren, zoals uit een PST-bestand.

Als u offline gegevens naar een andere computer moet kopiëren, heeft u twee opties:

  1. U kunt de e-mailclient configureren om verbinding te maken met uw server en een nieuw OST-bestand te maken.
  2. U kunt uw OST-inhoud naar het PST-formaat converteren en naar Outlook exporteren.