Wat is pst?

Een PST-bestand, of Personal Storage Table (.pst) -bestand, is een Microsoft Outlook-gegevensbestand waarin de Outlook-gegevens van een gebruiker voor POP3-, IMAP- en webgebaseerde e-mailaccounts worden opgeslagen, inclusief alle e-mailmappen en de items in de mappen, zoals e-mails, e-mailbijlagen, items en afspraken, contacten en meer.

Persoonlijke opslagtabelbestanden worden gebruikt door alle versies van Microsoft Outlook, van Outlook 2000 tot Outlook 2010. PST-bestanden in vroege versies van Outlook (Outlook 2000 en Outlook 2002) werden opgeslagen in ANSI-indeling en hebben een maximale grootte van 2 GB, terwijl later versies slaan het PST-bestand op in Unicode-indeling en hebben een maximale grootte van 20 GB (Outlook 2003 en Outlook 2007) of 50 GB (Outlook 2010).

Voor Windows Vista en latere besturingssystemen worden Outlook PST-bestanden standaard opgeslagen in C: Users% gebruikersnaam% AppDataLocalMicrosoftOutlook voor Outlook 2007 en in C: Users% gebruikersnaam% DocumentsOutlook Files for Outlook 2010.

PST-bestanden kunnen worden gecomprimeerd met de optie “Nu comprimeren” in het gegevensbestandsbeheergebied van Outlook, en beschadigde PST-bestanden kunnen worden gerepareerd met de ScanPST-applicatie van Microsoft of met een applicatie van derden.

Een soortgelijk Outlook-gegevensbestand dat bekend staat als een OST-bestand of offline opslagtabelbestand (.ost), functioneert als een cache voor de functie Exchange-modus met cache van Microsoft Outlook. Met OST-bestanden slaan Microsoft Exchange Server en Microsoft Hotmail (via de Outlook Hotmail Connector) gearchiveerde versies van de Outlook- of Hotmail-gegevens van een gebruiker op een lokale computer op in plaats van op de mailserver om deze items beschikbaar te maken bij toegang tot de server is niet beschikbaar.

In tegenstelling tot PST-bestanden zijn OST-bestanden gekoppeld aan de e-mailaccountconfiguratie en kunnen ze niet afzonderlijk worden geopend of geback-upt.

Zie ook Kompoos Quick Reference: All File Extensions.