Wat is de consumentisering ervan?

Consumerization of IT (“consumerization”) is een uitdrukking die wordt gebruikt om de cyclus van informatietechnologie (IT) te beschrijven die opkomt op de consumentenmarkt en zich vervolgens verspreidt naar bedrijven en overheidsorganisaties, grotendeels omdat werknemers de populaire technologieën en apparaten van de “consumentenmarkt” gebruiken. thuis en vervolgens introduceren op de werkvloer.

Consumentisering van IT-beveiligingsproblemen

Consumerization van IT verwijst niet alleen naar het gebruik van persoonlijke consumentenelektronica op het werk, zoals iPhones en tablet-pc’s, maar ook naar online services, waaronder online gegevensopslag, webgebaseerde e-maildiensten (‘webmail’) en sociale media of sociale netwerken sites zoals Facebook en Twitter.

Consumerization van IT wordt aangestuurd door werknemers die hun eigen apparaten kopen, hun eigen persoonlijke online serviceaccounts gebruiken, hun eigen applicaties installeren en vervolgens verbinding maken met het bedrijfsnetwerk met het apparaat, vaak zonder medeweten of goedkeuring van de organisatie.

Voor kleine bedrijven, bedrijven en overheidsorganisaties is de grootste uitdaging voor IT dat werknemers die niet-goedgekeurde technologieën en apparaten op het werk gebruiken een netwerkbeveiligingsrisico vormen, maar zelfs met dat begrip is de wetenschap dat deze apparaten nog steeds op de werkplek zullen komen en zullen zijn. gebruikt door werknemers, zelfs als het bedrijfsbeveiligingsbeleid van kracht is.

Bedrijven omarmen de consumentisering van IT

Veel bedrijven hebben dat tegenwoordig door omarmen de consumentisering van IT, dit bespaart niet alleen geld en vergroot de bedrijfsflexibiliteit, maar verbetert ook de productiviteit van medewerkers.

Een populair initiatief heet BYOD (“Bring Your Own Device”). Deze term wordt algemeen gebruikt om te verwijzen naar mobiele werknemers die hun eigen mobiele apparaten, zoals smartphones, laptops en pda’s, naar de werkplek brengen voor gebruik en connectiviteit op het bedrijfsnetwerk.

In plaats van te vechten tegen werknemers die BYOD willen laten werken, staan ​​veel bedrijven werknemers toe hun eigen mobiele apparaten op het werk te gebruiken en een “BYOD-beleid” te implementeren om IT te helpen deze apparaten beter te beheren en ervoor te zorgen dat de netwerkbeveiliging niet in gevaar komt.

Educatie Hoe u de consumentisering van IT kunt omarmen In dit CIO-update artikel.