Api en Pilot bundelen softwarecompetentie

Vakhandelspartners van de distributeur Api uit Aken en zijn dochteronderneming Pilot kunnen voortaan terecht bij een gezamenlijk competentieteam voor vragen over softwarelicenties.

Veel verkooppartners hebben vaak niet de tijd om zich voldoende bezig te houden met de complexe licentieprogramma’s van de talrijke softwarefabrikanten. Toch zijn volumelicenties, bijvoorbeeld, bijzonder vaak de moeite waard met het oog op bedrijfsplanning op langere termijn.

De distributeurs Api en Pilot willen deze situatie verhelpen en met name partners met deze adviesintensieve onderwerpen helpen om hun tijd en middelen efficiënter te gebruiken. Daarom is een gezamenlijk competentiecentrum voor de softwarelicentiesector opgericht.

Katrin Bahnen, Holger Sprang en Jan Zolchow van Api en Lars Fedrow van Pilot zijn professioneel opgeleid in de licentieprogramma’s van de verschillende softwarefabrikanten – bijvoorbeeld Microsoft, Symantec of GData – en zijn ook dienovereenkomstig gecertificeerd. Zij beschikken onder meer over de kwalificatie “Microsoft Certified Professional” (MCP), waarvoor een gedegen kennis vereist is van Microsoft-volumelicentieprogramma’s en de uitvoering daarvan. Dit team staat onder leiding van software product manager Katrin Bahnen.

“Een deskundig geadviseerde klant is een tevreden klant. Onze verkopen in dit segment spreken voor zich en tonen de noodzaak aan van een competent team. Wij verwachten een aanhoudende gestage groei van de licentieverkoop en zullen onze competenties hier verder uitbreiden,” legt Bahnen uit. Api- en Pilot-klanten kunnen te allen tijde een beroep doen op het advies van het licentieteam via hun bestaande verkoopcontact of door een e-mail te sturen naar [email protected].