Touch controller en planningspaneel voor vergaderingen

Nieuwe oplossingen voor binnen en buiten de vergaderzaal zijn vanaf de herfst bij Logitech verkrijgbaar: Tap IP, een netwerkgebaseerde controller voor vergaderzalen, en Tap Scheduler, een paneel dat speciaal is ontworpen voor het plannen van vergaderingen in elke vergaderzaal.

Logitech heeft Tap IP en Tap Scheduler ontwikkeld om het plannen van en deelnemen aan videoconferenties te vereenvoudigen. Beide oplossingen zullen in het najaar van 2021 beschikbaar zijn en zullen compatibel zijn met diverse samenwerkingsplatforms. De verbinding wordt gemaakt via een PoE-kabel.

Volgens de fabrikant is Tap IP een aanraakcontroller voor Microsoft Teams Rooms op Android, Zoom Rooms-toestellen, Zoom Rooms op pc-basis en RingCentral Rooms. Een aanraking is alles wat nodig is om een vergadering te beginnen. Tap IP biedt dezelfde functionaliteit voor vergaderen met één druk op de knop als Logitech Tap, maar tegen lagere kosten en met eenvoudigere installatie via een IP-gebaseerde verbinding met het netwerk. De controller kan vrijwel overal in de vergaderruimte worden geïnstalleerd.

Tap Scheduler kan direct voor een vergaderruimte worden geplaatst, bijvoorbeeld om ad-hocvergaderingen te boeken of de ruimte te reserveren. Het 10,1 inch touchscreen geeft informatie over de vergadering, en het geïntegreerde verlichtingssysteem maakt de beschikbaarheid van de ruimte op afstand zichtbaar. Tap Scheduler kan worden geïnstalleerd als Teams Panel, Zoom Rooms Scheduling Display, Robin Scheduling Panel of met Meetio – onlangs overgenomen door Logitech.

Met “Select” biedt Logitech een nieuw serviceplan voor zijn videosamenwerkingsoplossingen. Het omvat naar eigen zeggen: 24/7 ondersteuning, Advanced RMA op de volgende werkdag en exclusieve Insight- en Alert-functies via Logitech Sync, het beheerplatform van Logitech voor videoconferentie-apparaten. Voor klanten met 50 of meer kamers die onder Select vallen, zijn ook een speciale Customer Success Manager en on-site vervangingen beschikbaar.