Bitdefender heet voortaan Bitdefender

Van nu af aan zullen de beveiligingsoplossingen van de Bitdefender-familie van Softwin ook als naamgever voor de beveiligingsspecialist dienen. In het kader van de naamsverandering zullen binnenkort nieuwe bedrijfsoplossingen op de markt worden gebracht.

Om de strategische oriëntatie in de naam duidelijk te maken, verandert Softwin GmbH haar naam in Bitdefender GmbH. De formele handeling is bedoeld om de merknaam als zodanig verder te versterken en deze nog meer dan voorheen te verankeren in de hoofden van klanten en partners. Om de verandering naar buiten toe te ondersteunen, is Bitdefender van plan om nieuwe oplossingen voor netwerkbescherming te presenteren op CeBIT: De Client Security, Management Server en Business Client suites, ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen, beschermen tegen bedreigingen vanuit het Internet.

De naamswijziging had in principe allang moeten plaatsvinden, aldus Bitdefender. Het bedrijf Softwin GmbH, dat oorspronkelijk in Roemenië was opgericht, raakte steeds meer op de achtergrond van het eigen merk. Op de website van Bitdefender, die al jaren bestaat, werd Softwin dan ook alleen genoemd in de begindagen van de geschiedenis van het bedrijf. Onder de nieuwe vlag wordt ernaar gestreefd tegen het jaar 2010 ten minste één procent te bereiken van de wereldwijde beveiligingsmarkt, die naar schatting ongeveer vijf miljard dollar waard is.