Verandering aan de top van de raad van bestuur van Telekom Deutschland

Het voormalige Europese bestuurslid Srini Gopalan neemt op 1 november 2020 de leiding over van de raad van bestuur van Telekom Deutschland. Het lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Telekom AG wordt daarmee verantwoordelijk voor de mobiele en vaste-netwerkactiviteiten in Duitsland.

Gopalan volgt Dirk Wössner op, die vanaf 2021 CEO van Compugroup wordt. Totdat er een opvolger is gevonden, blijft de nieuwe CEO Duitsland bij wijze van overgangsregeling leiding geven aan de afdeling Europa, waarvoor hij sinds januari 2017 verantwoordelijk is.

Srini Gopalan, lid van de Raad van Bestuur Deutsche Telekom AG.

Srini Gopalan, lid van de Raad van Bestuur Deutsche Telekom AG.

Voordat Gopalan bij Deutsche Telekom AG in dienst trad, was hij verantwoordelijk voor de consumentenactiviteiten bij de Indiase telecommunicatieprovider Bharti Airtel. Voordat hij bij Bharti Airtel kwam, werkte Srini Gopalan meer dan tien jaar in het Verenigd Koninkrijk. Eerst bij het startende bedrijf Capital One, dat hij in 2009 verliet als Managing Director UK. Daarna stapte hij over naar T-Mobile UK als Managing Director Marketing. Gopalan maakte deel uit van het managementteam dat T-Mobile UK heeft omgevormd tot de joint venture met Orange, EE. Daarna stapte hij voor drie jaar over naar Vodafone UK als hoofd van de consumentendivisie.

Timotheus Höttges, voorzitter van de raad van bestuur van Deutsche Telekom en voorzitter van de raad van commissarissen van Telekom Deutschland, verheugt zich op de samenwerking met Srini Gopalan in zijn nieuwe functie: “De besten krijgen de moeilijkste banen. Wat hij tot nu toe voor Deutsche Telekom heeft bereikt, is opmerkelijk. Het Europese segment doet het erg goed, hij heeft het weer op het groeispoor gebracht.” Gopalan is breed gepositioneerd en kent de industrie door en door. Hij wordt gekenmerkt door een goed inzicht in de behoeften van de klanten, gecombineerd met sterke analytische vaardigheden, zo prees Höttges. De belangrijkste aandachtspunten van de huidige Europese baas zijn de uitbreiding van een krachtige FTTH-infrastructuur in Duitsland en de ontwikkeling van 5G-marktleiderschap. Een bijzonder belangrijke taak, zoals Höttges benadrukt: “De Corona-crisis heeft aangetoond hoe belangrijk stabiele en goed presterende netwerken zijn.”

Ulrich Lehner, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Deutsche Telekom, is eveneens verheugd over de benoeming van Gopalan: “Hij heeft in zijn vorige functie al zeer succesvol gewerkt. Hij kan nu zijn jarenlange ervaring inbrengen in een groter bestuursgebied”. Gopalan zelf heeft veel respect voor de nieuwe taak, maar kijkt ernaar uit om te werken “met een geweldig managementteam en zeer fantastische en zeer gemotiveerde werknemers”. De uitdagingen zijn groot: “Met de uitbreiding van het 5G-netwerk en de FTTH-infrastructuur voor Duitsland zijn er twee grote projecten die ons de komende jaren zullen uitdagen. Zij zijn van cruciaal belang voor de toekomst van Duitsland als vestigingsplaats voor bedrijven”