Scrambls voor Files: Talk like an Egyptian

Wave biedt Scrambls als een gratis oplossing om postings op social media sites alleen toegankelijk te maken voor een bepaalde groep lezers. De “Instant Encryption” binnen Scrambls is nu uitgebreid naar Windows-bestanden.

Wave heeft zijn gratis Scrambls-service, waarmee berichten voor sociale media kunnen worden versleuteld, uitgebreid met een Windows-gebaseerde component. Met Scrambls for Files kunnen gebruikers nu eenvoudig alle bestandstypen en mappen versleutelen voordat ze worden gepubliceerd op sociale netwerkplatforms. Voor alle niet-geautoriseerde gebruikers, met inbegrip van de exploitanten van de sociale-mediaplatforms zelf, zijn de berichten van Scrambls-gebruikers als hiërogliefen voor niet-egyptologen.

Het encryptieconcept van Scrambls is uiterst eenvoudig: om een bericht op sociale netwerken te publiceren, selecteren gebruikers degenen die gemachtigd zijn om het bericht te lezen. Deze gemachtigde personen krijgen dan automatisch de leesrechten. Alles wat ze nodig hebben is hun eigen Scrambls account.

Scrambls for Files is het eerste premiumaanbod van Wave, nadat in de lente van dit jaar een bètaversie voor eindgebruikers werd gelanceerd. De leverancier waarborgt online privacy door de sleutels die worden gebruikt om gecodeerde gegevens te lezen gescheiden te houden van de inhoud en deze alleen samen te brengen wanneer bevoegde personen het bericht uit de cloud ophalen.

Voor app-ontwikkelaars en exploitanten van sociale-mediaplatforms biedt de fabrikant een Scrambls software development kit aan. Hiermee kan de oplossing worden geïntegreerd in externe apps en sites.

Van