In de nieuwe catalogus legt Soennecken de nadruk op de regionaliteit van de dealers

De Soennecken hoofdcatalogus 2015 presenteert zich met veel vernieuwingen. Ook wordt op de voorpagina’s meer nadruk gelegd op de regionaliteit van de coöperatieleden en de eigen online aanwezigheid van de dealers.

In de huidige hoofdcatalogus hebben de Soennecken dealers de beschikking over tal van aanpassingsmogelijkheden, waarmee zij zich ter plaatse gemakkelijker kunnen profileren als competente kantoorvakhandel. Zo kunnen bijvoorbeeld dealerspecifieke prestatiekenmerken, afbeeldingen, QR-codes en persoonlijke handtekeningen in de lay-out van de cover worden geïntegreerd.

Daarnaast is de nauwe verwevenheid van de gedrukte catalogus en de online versie, die vorig jaar al het geval was, nog verder uitgebreid. De klanten kunnen alle informatie over de online winkel en de online aanwezigheid van de detailhandelaar vinden op de flap van de omslag en in het gehele binnenkatern. De tegelijkertijd gepubliceerde online foldercatalogus is ook direct verbonden met de desbetreffende online shop.

Lokale dealers

“De regionaliteit van onze dealers is een groot voordeel dat actief in de markt gezet moet worden. Het is even belangrijk om de online- en de offlinewereld samen te brengen en de klanten steeds meer te verwijzen naar de bestelplatforms van de dealers op het internet. Wij hebben dit consequent doorgevoerd in het ontwerp van de nieuwe hoofdcatalogus. Onze leden zullen hiervan profiteren”, is Eva-Maria Baldus, hoofd Marketing Routes en Groepen bij Soennecken, overtuigd.

Om de aandacht van de klant te trekken, worden producten in verrassende contexten gepresenteerd op de openingspagina’s van de hoofdstukken.

Het assortiment van de hoofdcatalogus omvat dit jaar meer dan 10.000 artikelen. De producten worden geselecteerd door een adviesraad bestaande uit leden en productmanagement- en marketingdeskundigen van Soennecken.