IBM kent bonussen toe voor ruil Sun-servers

Met het ruilprogramma “Change and win” wil IBM het aantal geïnstalleerde Sun-servers in de markt verminderen en het eigen marktaandeel vergroten. Daartoe betaalt de IT-groep inruilpremies voor oude apparaten. Bovendien kunnen klanten rekenen op gratis training en andere ondersteuning.

Voor HP-computers had IBM al een inruilprogramma onder de naam “Change and win”. Wegens het “grote succes”, aldus IBM, is het nu bezig met het opzetten van een vergelijkbaar inruilprogramma voor Sun-servers. Indien in het kader van een consolidatieproject een koopcontract voor IBM’s Power Systems-servers wordt gesloten, kunnen klanten hun oude systemen inruilen en in ruil daarvoor een inruilpremie ontvangen. Het bedrag is afhankelijk van de in te ruilen apparaten en wordt individueel toegekend voor afzonderlijke projecten.

“We krijgen diverse verzoeken van klanten van andere fabrikanten die alternatieven zoeken voor hun geïnstalleerde Sun- of HP-systemen,” aldus Michael Hölken, Power System Platform Manager bij IBM. “Als eerste stap hadden we daarom het HP-uitwisselingsprogramma gelanceerd, dat nu wordt uitgebreid naar Sun-servers.”

Het “Migrate Now”

Big Blue heeft zijn eigen migratieprogramma genaamd “Migrate Now”, dat loopt via het IBM-kanaal. Hier wordt de huidige status bij de klant vastgelegd en wordt een migratiestrategie ontwikkeld volgens vooraf bepaalde stappen (d.w.z. met een methode). Onderdeel van het programma zijn opleidingscursussen die gratis aan klanten kunnen worden aangeboden. IBM ondersteunt haar business partners met het concept, zodat de kennis die nodig is voor de platformwissel bij de klant terechtkomt.

De huidige voorwaarden voor de overstap van HP- en Sun-systemen naar IBM Power Systems gelden nog tot het eind van het jaar. IBM heeft alle belangrijke informatie op een speciale webpagina gezet.