Smarter PoE+-Switch für KMU-Netzwerke

Der Trendnet-Switch TPE-1620WSF mit 16 Gigabit-PoE+-Ports, vier Shared-Gigabit-Slots (RJ-45 oder SFP) sowie L2+-Funktionen mit erweiterten Verkehrsmanagement-Kontrollen soll KMU dabei unterstützen, den wachsenden Anforderungen an ihre Netzwerke gerecht zu werden.

De in een rack gemonteerde, IPv6-enabled TPE-1620WSF beheerde switch biedt een webgebaseerde gebruikersinterface en geavanceerde beheerde switch-functies, zoals LACP voor het groeperen van poorten om de bandbreedte tussen switches te vergroten, VLAN’s voor het segmenteren en isoleren van virtuele LAN-groepen, QoS voor verkeersprioritering, poortbandbreedtecontrole en SNMP-bewaking. De spraak VLAN-functie is volgens de fabrikant Trendnet eenvoudig te gebruiken en helpt bij het isoleren en prioriteren van VoIP-verkeer van normaal gegevensverkeer, waardoor de prestaties van spraak worden verbeterd.

Met de statische L2+ IPv4/IPv6-routeringsfunctie kan verkeer efficiënt worden gerouteerd op switchniveau – waarbij routeringsprocessen worden overgeheveld naar de beheerde switch, waardoor routerresources vrijkomen. De dynamische ARP-controlefunctie kan schadelijke en ongeldige ARP-pakketten elimineren en zo aangesloten apparaten beschermen tegen man-in-the-middle-aanvallen. De beschikbare multicast- en IGMP/MLD-snooping-functies zouden de prestaties van het IP-surveillancesysteem optimaliseren en het netwerkverkeer tot een minimum beperken.

De Trendnet TPE-1620WSF heeft ook vier speciale gedeelde gigabitsleuven en dus ook SFP-poorten voor glasvezelnetwerktoepassingen over lange afstand. Dankzij PoE-technologie is er slechts één set kabels nodig om zowel data als stroom te leveren. Die PoE+-Gesamtleistung von 370 Watt auf dem TPE-1620WSF reiche aus, um bis zu 16 angeschlossene PoE-Geräte mit bis zu 30 Watt pro Port zu versorgen.

Ein Kabeldiagnosetest und Verkehrsstatistiken helfen bei der Fehlersuche im Netzwerk. Het toerental van de ventilator wordt automatisch aangepast aan de koelbehoefte op een energiebesparende manier.