Multi-Gigabit Switch voor het thuiskantoor

Volgens de fabrikant maken de twaalf poorten van de Zyxel XGS1250-12 het mogelijk om het volledige potentieel van Wi-Fi 6 access points en routers te benutten, evenals de maximale prestaties van iMac Pro’s, 10G servers, NAS-apparaten, laptops en desktops die al multi-Gigabit snelheden ondersteunen.

De multi-gigabit switch, Zyxel XGS1250-12, biedt tot vier 10G-poorten (drie multi-gigabit poorten en een SFP+ poort), waardoor gebruikers naar verluidt gemakkelijk verbinding kunnen maken met meer multi-gigabit apparaten zonder het netwerk te bottlenecken.

Zyxel zegt rekening te hebben gehouden met de vereisten van content creation, kleine bedrijven en thuiswerkers om de switch eenvoudiger in te stellen en in bedrijf te stellen. Functies zoals QoS, VLAN, link aggregation en IGMP snooping worden beheerd via een webgebaseerde interface.

De switch is naar verluidt eenvoudig te installeren en maakt herbedrading overbodig bij het upgraden naar een multi-gigabit netwerk. De fabrikant zegt dat het Cat 5e, 6 en 6a kabelspecificaties ondersteunt, zodat gebruikers hun bestaande kabels kunnen gebruiken. Niets staat het gebruik op een bureau op kantoor of thuis in de weg, dankzij de stille ventilator.