Open Fabric 20TBps datacenterswitches

Extreme Networks presenteert zijn Open Fabric datacenteroplossingen, een reeks datacenterswitches voor cloudapplicaties die zijn ontworpen om de kosteneffectieve inzet van zeer schaalbare, mobiele en gevirtualiseerde netwerken mogelijk te maken. Daarbij vertrouwt Extreme op gestandaardiseerde technologieën om investeringen te beschermen.

Extreme Networks’ open-fabric datacenter oplossingen omvatten het BlackDiamond X8 modulaire 20-terabit switch chassis voor maximaal 768 non-blocking poorten voor 10 Gigabit Ethernet (GbE) of 192 non-blocking poorten voor 40 Gigabit Ethernet. Met 14,5 hoogte-eenheden neemt het chassis een derde van een rack in beslag. Summit X670 top-of-the rack switches bieden tot 64 line-speed 10 GbE poorten of 48 10 GbE poorten en vier modulaire poorten met line-speed 40 GbE uplinks. BlackDiamond 8900-switch blades met zes 40 GbE-poorten ronden de open-fabric datacenteroplossingen af.

BlackDiamond X8-chassis: prestaties op cloudniveau

Het BlackDiamond X8-schakelchassis heeft een schakelcapaciteit van 20 terabits per seconde. Meer dan 1,28 TBit/s is beschikbaar per slot in de X8. De modulaire switch verwerkt 11,4 miljard pakketten per seconde en biedt lijnsnelheidsschakelmogelijkheden voor maximaal 128.000 virtuele machines en een hoge poortdichtheid in een derde rack. Het apparaat ondersteunt virtualisatie en verbruikt vijf watt per 10GbE-poort. De latency van de BlackDiamond X8 van minder dan drie microseconden en de ondersteuning voor N+1-netredundantie maken meer geavanceerde datacenteruitbreiding mogelijk.

Summit X670: bovenaan in het rack

Volgens de fabrikant zijn de Summit X670-switches speciaal ontwikkeld voor gebruik in het top-of-rack. Daar zijn ze ontworpen om de kosteneffectieve migratie naar schaalbare en energie-efficiënte netwerken met 10 Gigabit Ethernet-servers in datacenters van ondernemingen en cloud-exploitanten te ondersteunen. De switches helpen serverimplementaties te optimaliseren met optionele 4×40 GbE uplinks en connectiviteit met 1 GbE en 10 GbE servers. Extreme Networks zegt de Summit X670 switch met succes te hebben getest met een reeks van 10GbE netwerkadapters. Deze omvatten de Intel Server Adapter X520.

Summit X670-switches bieden tot 64 10GbE-poorten in een enkele rack-eenheid. Ze ondersteunen ook maximaal 448 10 GbE-poorten in een virtueel chassis van acht switch units met maximaal 160 Gbps stacking bandbreedte met gedistribueerde forwarding met behulp van de SummitStack V160-module. De latentie bedraagt naar verluidt minder dan een microseconde.

Open fabric datacenteroplossingen

De datacenteroplossingen van Extreme Networks zijn van end-to-end gebaseerd op het besturingssysteem ExtremeXOS en maken het mogelijk virtuele machines (VM) op draadsnelheid te schakelen. Andere hoogtepunten die de leverancier noemt zijn onder meer de automatisering van VM-mobiliteit via XNV, op standaarden gebaseerde niet-blokkerende connectiviteit met hoge poortdichtheid voor 10GbE-servers, en een niet-blokkerende 40GbE fabric interconnect met multipath forwarding, ontworpen om te evolueren naar 100GbE. De open fabric-architectuur voor datacenters ondersteunt ook op standaarden gebaseerde OpenFlow-technologie voor het provisionen van netwerken, evenals datacenter bridging voor het consolideren van LAN- en opslagweefsels in het datacenter. Hieronder vallen ook iSCSI en Fibre Channel over Ethernet.

Een BlackDiamond X8 met redundante voedingen, redundant beheer en redundante fabrics, en 768 10GbE-poorten heeft een catalogusprijs van $1.000 per 10GbE-poort en $4.000 per 40GbE-poort. Extreme Networks verwacht de eerste testinstallaties bij klanten in oktober 2011. Summit X670 top-of-the rack switches worden naar verwachting in juli 2011 geleverd. De catalogusprijzen beginnen bij 14.995 US dollar.