Hoe gebruik je de verborgen browser van de Nintendo Switch

De Japanse hybride console verbergt een browser binnenin. Zo start je hem op en gebruik je hem om online te surfen

De gamekwaliteiten van Nintendo Switch zouden inmiddels boven alle twijfel verheven moeten zijn. Ondanks de twijfels in de aanloop naar de lancering heeft de vaste/draagbare hybride console van de Japanse fabrikant een aantal verkooprecords gebroken en in twee jaar 33,15 miljoen stuks verkocht.

Dankzij gameplay die afwijkt van die van andere consoles (PlayStation en Xbox) en een ongebruikelijke veelzijdigheid. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat je met de Switch op het web kunt surfen, met behulp van een ad-hocbrowser in de plooien van het besturingssysteem waarop de Japanse console draait. Natuurlijk is de browser vrij goed verborgen, maar je moet alleen een trucje kennen om hem te starten en te gebruiken. Wat is het nut van een browser op Nintendo Switch? Gezien het formaat en de technische mogelijkheden van de videospelconsole, zou deze kunnen worden gebruikt als tabletvervanger voor het checken van e-mail, sociale media en het browsen van nieuwsportals.

Hoe krijg je toegang tot de Nintendo Switch-browser

Om te navigeren, moet je echter de webbrowser op de Japanse videospelconsole zien te vinden. Ga eerst naar Systeeminstellingen, selecteer Internet, vervolgens Internetinstellingen en selecteer het Wi-Fi-netwerk waarmee u al verbonden bent. Kies in het menu dat verschijnt Instellingen wijzigen: scroll omlaag totdat u DNS-instellingen ziet en selecteer deze om te wijzigen van Automatisch naar Handmatig.

U kunt nu het DNS-adres van de verbinding wijzigen: stel de primaire DNS in op 045.055.142.122 en sla uw wijzigingen op. Dit brengt u terug naar het vorige scherm: probeer vanaf hier opnieuw verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk en wacht enkele ogenblikken. Er verschijnt dan een scherm met in het midden een knop, waarmee u Doorgaan naar Google kunt selecteren. Als je op deze knop klikt, wordt een nieuw tabblad geopend: dit is de verborgen browser van de Nintendo Switch, van waaruit je nu elke gewenste website kunt bezoeken.

Als je klaar bent met het gebruik van de browser, hoef je alleen maar terug te gaan naar de Wi-Fi-instellingen en de voorkeuren opnieuw te wijzigen, waarbij je Automatisch selecteert in plaats van Handmatig.