BUG Computer is insolvent

Onlinehandelaar en PC-fabrikant Bug Computer heeft vandaag bij de rechtbank van Hildesheim het faillissement aangevraagd. Het bedrijf is miljoenen schuldig aan sommige van zijn leveranciers.

Sinds vrijdag 31 oktober loopt bij de districtsrechtbank van Hildesheim onder dossiernummer 51 IN 99/08 de voorlopige insolventieprocedure voor de onlinekleinhandelaar Bug Computer Components uit Alfeld. De advocaat uit Hannover, Helge Wachsmuth, Alexanderstr. 2, 30159 Hannover, is benoemd tot voorlopig curator. Het bedrijf, dat wordt geleid door Christian Böhme, had vorig jaar een omzet van ongeveer 60 miljoen euro behaald.

De curator heeft zich nog niet uitgelaten over de vraag of de 100 procent Bug-dochter e-Tail GmbH of Norsk-IT ook door het faillissement worden getroffen.

Een groot aantal online resellers zal het nieuws over het faillissement van de in Alfeld gevestigde online detailhandelaar Bug Computer waarschijnlijk met enige voldoening in ontvangst nemen. Niet zozeer omdat een concurrent die al lang meedraait uit de race zou zijn, maar meer omdat het bedrijf golven van waarschuwingen naar zijn concurrenten had gestuurd, vooral in 2006 (meldde IT BUSINESS). Maar al met al zal nieuws als dit eerder leiden tot verdere onzekerheid op de markt, veroorzaakt door de financiële crisis.