De curator van Usedsoft plant een herstructurering

Het bedrijfsmodel van de handelaar in tweedehands software Usedsoft heeft ondanks het faillissement een toekomst. De voorlopige curator Axel W. Bierbach is daarvan overtuigd en wil aan de slag met de sanering van het bedrijf.

Na een eerste blik op de huidige situatie bij de tweedehands softwarehandelaar Usedsoft en gesprekken met betrokkenen, is het voor de gespecialiseerde advocaat Axel W. Bierbach duidelijk: “Het bedrijf heeft in een vroeg stadium het faillissement aangevraagd en heeft daarmee een belangrijke koers ingezet voor een duurzame sanering.”

De voorlopige curator van het Münchense advocatenkantoor Müller-Heydenreich Beutler & Kollegen (MHBK) benadrukt ook dat de bedrijfsactiviteiten ook na de insolventieaanvraag, die op 20 september plaatsvond, zonder beperkingen zullen worden voortgezet. Bijgevolg zullen bestellingen verder worden aanvaard en verwerkt en zullen klanten verder worden bevoorraad.

Niet alleen hebben de klanten van Usedsoft geen financiële verliezen geleden als gevolg van het faillissement, maar in de paar dagen na de faillissementsaanvraag zijn reeds talrijke nieuwe bestellingen ontvangen. “Veel Usedsoft-klanten hebben contact met ons opgenomen en hun steun toegezegd”, voegt Bierbach toe.

Daarnaast zijn de lonen en salarissen van de werknemers voor drie maanden veiliggesteld via het insolventiegeld.

Bierbach, die van plan is het bedrijf voort te zetten en te herstructureren, wil in de komende dagen een precies beeld krijgen van de economische situatie en de herstructureringsopties onderzoeken. Hij staat open voor een zelfbestuur met een insolventieplan, waaraan de directie de voorkeur geeft. □