Ready4Computer vraagt faillissement aan

De inzakkende PC-markt lijkt zijn sporen te hebben nagelaten in de gespecialiseerde handel. Een van de slachtoffers zou de in Augsburg gevestigde computerwinkel Ready4Computer kunnen zijn, die begin oktober faillissement heeft moeten aanvragen.

Volgens lokale media heeft de directeur van de computerwinkel Ready4Computer op 5 oktober 2012 bij de districtsrechtbank van Augsburg een insolventieprocedure aangevraagd. Het nieuws kwam voor velen als een verrassing, aangezien het bedrijf in april van dit jaar een tweede vestiging op de bedrijfslocatie heeft geopend en onlangs een geautoriseerde Apple-partner is geworden.

Zoals van bedrijfszijde is meegedeeld, waren de concurrentie- en prijsdruk van het internet voornamelijk de oorzaak van deze ontwikkeling. In antwoord op een vraag van IT-BUSINESS heeft het Openbaar Ministerie van Augsburg bevestigd dat er momenteel een procedure loopt tegen de eigenaar van de computerwinkel en dat de verdachte sinds augustus in hechtenis zit. Er is een dringende verdenking van belastingontduiking. Wegens het belastinggeheim werden echter geen details verstrekt.

De Münchense advocaat Dr. Harald Schwartz, die onder meer gespecialiseerd is in insolventierecht, werd aangesteld als voorlopig curator. Het faillissement treft de drie filialen van de computerwinkel en in totaal 25 werknemers, wier loon tot het einde van het jaar wordt gewaarborgd door insolventie-uitkeringen van het uitzendbureau. Volgens Schwartz worden de bedrijfsactiviteiten voortgezet en wordt intussen gezocht naar een koper voor het bedrijf.