Combase overweegt Inservio te sluiten

In januari 2007 heeft Combase de activa van het Benq reparatiebedrijf Inservio overgenomen. Wegens gebrek aan orders zijn er momenteel gesprekken met de ondernemingsraad over sluiting van de vestiging in Bocholt.

Een ander, zij het laat, slachtoffer van de Benq-affaire zou wel eens de Combase-dochter “TSA Technical Service Alliance” in Bocholt kunnen worden. Combase had de reparatiedienstverlener in januari 2007 uit de failliete boedel van Benq gekocht. Het doel was de locatie uit te breiden met niet alleen reparaties van Benq-toestellen, maar ook van andere merken mobiele telefoons. Vanwege de geringe bestellingen overweegt Combase nu echter het filiaal in Bocholt te sluiten.

“Naast het feit dat het reparatievolume als gevolg van de afwikkeling van het faillissement van Benq mobile aanzienlijk lager bleek te zijn dan bij het sluiten van het contract was gecommuniceerd, konden alle maatregelen die we hadden geïnitieerd om de locatie uit te breiden als servicecentrum voor andere mobiele telefoonmerken en ITC-producten helaas niet worden gerealiseerd als gevolg van een gebrek aan fabrieksvergunningen,” kondigde het management van Combase aan.

Het bedrijf speelt nu met het idee om de reparatieactiviteiten te verplaatsen naar de hoofdvestiging in Karlstein am Main.