Android mobiele telefoon G1 om de vrees voor God in Iphones

De T-Mobile G1 is de eerste mobiele telefoon op basis van het Android-besturingssysteem. Op 22 oktober gaat de G1 in de VS in de verkoop. In het eerste kwartaal van 2009 zal het ook de Duitse markt veroveren.

HTC, Google en T-Mobile hebben samen de G1 mobiele telefoon ontwikkeld. Zeker, je kunt bellen met de T-Mobile G1, maar zijn populariteit wordt vooral gestimuleerd door het gebruik van Google’s Android besturingssysteem. Bovendien is er een aanraakscherm en een Qwerty-toetsenbord. Dit is bedoeld om het gebruik van internetdiensten te vergemakkelijken.

De mobiele telefoon biedt een zelfverklarende gebruikersinterface en met één druk op de knop toegang tot Google Search en tot de Android Market. Downloads voor het personaliseren van de mobiele telefoon zijn hier beschikbaar, evenals softwaretoepassingen, spelletjes, maar ook mobiel winkelen behoort tot de mogelijkheden. Google Maps en Streetview zijn ook beschikbaar. Google Maps heeft als speciale functie een ingebouwd kompas dat 360-graden weergave mogelijk maakt door de telefoon te draaien.

Aanvullende functies

Met de HTML e-mailclient synchroniseert de G1 e-mail, agenda en contactfuncties van Gmail, evenals de meeste Pop 3- of Imap-mailservices. Terwijl u webpagina’s bekijkt, kan de G1 mobiele telefoon e-mails downloaden op de achtergrond.

Effortless use and fast data connection

Het scherm van de telefoon opent soepel en verbergt een volledig toetsenbord. De “trackball” is ontworpen om het navigeren op het internet te vergemakkelijken. De contextzoekfunctie met één klik maakt het mogelijk om met een vingerbeweging naar relevante informatie te zoeken. Inzoomen op webpagina’s gebeurt ook door aanraking.

Dankzij een volledige HTML-webbrowser wordt elke webpagina in zijn oorspronkelijke vormgeving weergegeven. Met ingebouwde ondersteuning voor T-Mobile’s 3G- en Edge-netwerken, evenals Wifi, biedt de G1 een snelle dataverbinding om te surfen en moeiteloos te downloaden.

Muziek van Amazon

Amazon biedt een digitale muziekdownloadwinkel die volgens T-Mobile meer dan zes miljoen MP3-nummers biedt zonder kopieerbeveiliging. De titels kunnen eerst op proef worden beluisterd, vervolgens worden gekocht en rechtstreeks naar de G1 worden gedownload. De Amazon MP3-applicatie is vooraf geïnstalleerd op de handset.

T-Mobile G1 beschikbaarheid

De G1 kan nu in de VS worden voorbesteld en zal vanaf 22 oktober te koop zijn voor US$179 met een T-Mobile contract van 24 maanden. Vanaf november zal het Verenigd Koninkrijk de G1 krijgen, en in het eerste kwartaal van 2009 zullen ook Duitse T-Mobile-winkels het toestel in hun vitrines hebben.