Fujitsu koopt cloudintegratiespecialist Run My Process

Het Japanse IT-concern Fujitsu heeft de Franse start-up Run My Process overgenomen. De integratiespecialist biedt een cloudplatform aan waarmee verschillende diensten met elkaar kunnen worden verbonden.

Geen acroniem zonder varianten: De Franse start-up Run My Process (RMP) noemt zijn kernactiviteit iPaaS (Integration Platform as a Service). Fujitsu heeft de integratiespecialist met onmiddellijke ingang overgenomen. Het Japanse IT-concern wil zijn cloudportfolio uitbreiden met de diensten van de Fransen.

RMP, gevestigd in Parijs, werd in 2007 opgericht. De provider biedt bedrijven een platform waarmee ze diensten uit hun eigen IT kunnen combineren met diensten uit de cloud om nieuwe zakelijke toepassingen te creëren. Bedrijfsprocessen moeten ook volledig in de cloud in kaart kunnen worden gebracht – zonder programmeerinspanning en zonder dat gebruikers hun eigen infrastructuur nodig hebben. De analisten van Gartner gaven RMP al in 2009 de titel “Cool Vendor”.

Het bedrijf werkt samen met meer dan 50 cloudintegrators in 25 landen. Tot deze partners behoren het in Keulen gevestigde consultancybedrijf Cloudpilots, een dochteronderneming van de systeemhuisgroep Timetoact, en de in Berlijn gevestigde webspecialist Pixeltex. De Fransen hebben technologiepartnerschappen met onder meer Amazon, Google en Oracle.

Global Cloud Centre

Daarnaast plant Fujitsu een Global Software Centre als centraal kantoor voor de wereldwijde cloudactiviteiten. Het zal worden gevestigd in Silicon Valley in Californië. In Duitsland zal de groep actief zijn onder de naam Fujitsu Technology Solutions. □