Cancom koopt Hamburgs systeemhuis Antauris

Het systeemhuis Cancom heeft zijn Hamburgse concurrent Antauris overgenomen. Het bedrijf uit München breidt daarmee zijn activiteiten in Noord-Duitsland verder uit.

De Cancom Group zet zijn expansiekoers voort. Het in München gevestigde systeemhuis heeft vandaag aangekondigd dat het alle aandelen van zijn in Hamburg gevestigde concurrent Antauris heeft overgenomen. Volgens de aankondiging vullen de bedrijfsactiviteiten van beide ondernemingen elkaar zeer goed aan. Met de overname breidt Cancom haar klantenbestand en haar activiteiten in Noord-Duitsland uit, aldus de verklaring. De verantwoordelijke kartelautoriteiten moeten de transactie nog goedkeuren.

Antauris is in het hele land actief als systeemhuis en managed service provider (MSP). Het bedrijf heeft zich gevestigd als een datacenterspecialist met uitgebreide knowhow op het gebied van server- en opslaginfrastructuren. Sinds enkele jaren breidt het Hamburgse bedrijf zijn competenties ook uit in de richting van netwerken en – sinds de overname van de in Krefeld gevestigde specialist Synectico in 2011 – in de richting van IT-beveiliging. Antauris werkt met name samen met fabrikanten als Cisco, Dell EMC, Fujitsu, HPE, NetApp, SonicWall, Trend Micro en VMware.

Sven Freese, oprichter en bestuurslid van Antauris, zal het bedrijf blijven leiden. Hij noemt de verkoop van zijn bedrijf aan Cancom een “belangrijke stap naar de toekomst”. Antauris-klanten profiteren van een holistisch aanbod dat oplossingen omvat uit thematische gebieden zoals analytics, IoT, ERP, mobility en collaboration, aldus Freese. Het systeemhuis telt 100 werknemers en realiseerde in 2016 een omzet van ongeveer 38 miljoen euro. Naast de hoofdzetel in Hamburg heeft zij nog andere vestigingen in Oberhausen, Hanau, Leinfelden-Echterdingen en Eching bij München.