Matrix42 koopt FastViewer

De in Frankfurt gevestigde leverancier van digitaal werkplekbeheer Matrix42 breidt zijn edge-, IoT-computing- en cloudmanagementaanbod uit door de overname van remote-specialist FastViewer, met als doel klanten beter te ondersteunen in de trend van werken op afstand.

“De Covid 19-pandemie is de versnelling van de versnelling voor de digitale werkplek”, zegt Oliver Bendig, CEO van Matrix42. „Laut einer aktuellen Bitkom-Umfrage arbeiten aktuell 45 Prozent der Arbeitnehmer überwiegend im Homeoffice oder außerhalb des klassischen Büros. Betrouwbare en veilige toegang op afstand en onderhoud op afstand van mobiele werkstations, alsook edge en cloud computing, zijn voor veel bedrijven dan ook een belangrijke factor geworden om de pandemie met succes door te komen. Met de overname van FastViewer kunnen we onze klanten en hun medewerkers nog eenvoudiger en veiliger ondersteunen in thuiswerkomgevingen.”

Het FastViewer-platform maakt eenvoudige en veilige toegang op afstand mogelijk tot alle varianten van digitale werkstations en alle gangbare besturingssystemen om storingen op te lossen. De bedrijfsinfrastructuur is gemakkelijk toegankelijk vanuit het kantoor aan huis. FastViewer is flexibel en past zich aan de beveiligingseisen van de klant aan. De oplossing is zowel in de cloud als on-premise beschikbaar. FastViewer sei weltweit bei 2.000 Kunden im Einsatz und bereits vollständig in die Matrix42-Produkte „Enterprise Service Management“ und „Secure Unified Endpoint Management“ integriert.

Matrix42 kauft FastViewer vom französischen IT-Dienstleister Atos und möchte im Zuge der Akquisition die weltweite Vertriebs- und Technologiepartnerschaft mit Atos ausbauen, um gemeinsamen Kunden eine ganzheitliche Digital-Workspace-Plattform bereitzustellen.