Wat kunt u verwachten op de Hannover Messe

Met meer dan 1.500 programmaonderdelen gaat de vijfdaagse Hannover Messe Digital Edition op 12 april van start. Bezoekers kunnen zich verheugen op bijdragen over onder meer digitalisering, AI, cloud-oplossingen en de platformeconomie.

De maandag van de beurs zal in het teken staan van politieke discussies. Sprekers zijn onder anderen:

  • bondskanselier dr. Angela Merkel,
  • de minister-president van Nedersaksen Stephan Weil,
  • de burgemeester van de stad Hannover, Belit Onay,
  • de minister van Economische Zaken Peter Altmaier en
  • de minister van Onderzoek van de Bondsrepubliek Duitsland Anja Karliczek.

Karliczek zal ’s middags ook de prijs overhandigen, samen met prof.dr.-F.Ing. habil. Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer-Gesellschaft. De discussie van de drie verenigingsvoorzitters Siegfried Russwurm (BDI), Karl Haeusgen (VDMA) en Dr Gunther Kegel (ZVEI) over de algemene economische vooruitzichten voor de Duitse industrie belooft veel aandacht te trekken.

Van dinsdag tot en met donderdag staan de kernthema’s van de Hannover Messe in het middelpunt. Het gaat over de digitalisering van de industrie, platformeconomie, kunstmatige intelligentie, lichtgewicht bouwen, cloudoplossingen, kansen voor de industrie door klimaatbescherming en energietransitie, prognose in onzekere tijden of de Silicon Economy.

Het is gebaseerd op de vooronderstelling dat digitalisering en kunstmatige intelligentie de wereld naar een platformeconomie leiden. Hierdoor zullen nieuwe bedrijfsmodellen ontstaan die gebaseerd zijn op gegevens en gebruik maken van sleuteltechnologieën zoals het ivd of blockchain om goederen, informatie en financiële transacties wereldwijd op elkaar af te stemmen.

Zu den Rednern zählen:

  • Prof. Michael ten Hompel, Fraunhofer IML,
  • Prof. Toby Walsh, University of New South Wales,
  • Eugene Kaspersky, CEO von Kaspersky,
  • Christoph Bornschein, Geschäftsführer der Digitalagentur TLGG,
  • Prof. Sepp Hochreiter, Leiter des Instituts für Machine Learning,
  • Prof. Dr. Jürgen Schmidhuber, nnaisense SA.

Die Digitalisierung macht auch das Energiesystem insgesamt effizienter und eröffnet neuen Technologien und Geschäftsmodellen den Zugang zum Energiemarkt. Insbesondere grüner Wasserstoff kann laut Hannover Messe als vielseitiger Energieträger und -speicher mithilfe von Power-to-X-Verfahren in allen Sektoren eingesetzt werden. Damit ist er ein zentrales Element für die Energiewende. Experts zoals prof. Claudia Kemfert, DIW, en Frank Possel-Dölken, Phoenix Contact, zullen de verdere ontwikkelingen op de energiemarkt bespreken.

Op vrijdag organiseert Deutsche Messe AG het Womenpower Career Congress. Het motto van dit jaar is: Reset, Rethink, Restart. Het gaat over sociaal-politieke onderwerpen zoals AI en gelijke kansen of duurzaamheid, maar ook over heel concrete carrièrethema’s zoals “Succesvol punten scoren in vergaderingen – ook virtueel”, “Succesvol netwerken in de mintsector” of “Salarisonderhandelingen – strategieën voor vrouwen”.

Dit artikel is afkomstig van ons partnerportaal Maschinenmarkt.