Everything-as-a-Service van Lenovo

Met het merk TruScale biedt Lenovo bedrijven Everything-as-a-Service: van infrastructuur tot mobiele apparaten. Een ander hoogtepunt van Lenovo Tech World zijn de nieuwe edge-oplossingen ThinkSystem SE350 en ThinkEdge SE70.

Vandaag, 8 september, vindt Lenovo Tech World plaats. Voor dit jaar kondigde de fabrikant de verdere ontwikkeling aan van zijn op consumptie gebaseerd bedrijfsmodel: Lenovo TruScale wordt uitgebreid tot een portfoliooverschrijdend Everything-as-a-Service (EaaS)-aanbod.

TruScale biedt bedrijven de mogelijkheid om alleen te betalen voor de diensten die ze daadwerkelijk nodig hebben. Infrastructuuroplossingen worden volledig beheerd, zodat IT-managers kunnen profiteren van de voordelen van een on-premise cloudomgeving en zich geen zorgen meer hoeven te maken over gegevensbeheer in een hybride omgeving.

TruScale’s merk brengt alle as-a-service-aanbiedingen samen onder één dak. “Digitale transformatie gaat sneller dan ooit tevoren, en bedrijven hebben moeite om het tempo van de innovatie bij te houden. CIO’s vertellen ons elke dag dat de technologiebehoeften van hun organisatie elke 12 tot 18 maanden veranderen,” aldus Ken Wong, President van de Solutions & Services Group. “Met Lenovo TruScale krijgen klanten één oplossing, van één leverancier, met één hoofdovereenkomst en één aanspreekpunt voor hun Everything-as-a-Service-aanbod.”

Wat zit er in Lenovo as-a-Service?
  • Lenovo TruScale en Deloitte Cloud Managed Services vereenvoudigen het beheer van hybride cloudomgevingen door de voordelen van Lenovo TruScale as-a-Service te combineren met Deloitte Cloud Managed Services.
    • Lenovo TruScale for ThinkAgile HCI: Microsoft en VMware werken samen met Lenovo om hybride cloudoplossingen voor edge-to-cloud-omgevingen aan te bieden. Lenovo biedt al sinds april 2021 samen met Nutanix en Citrix een overeenkomstige oplossing aan.
    • Lenovo TruScale met Silicon as-a-Service: Intel is voor deze dienst een samenwerking met Lenovo aangegaan, zodat klanten hun infrastructuur niet zelf hoeven op te zetten en te beheren.
    • Lenovo TruScale Infinite Storage is een nieuw as-a-service-aanbod dat niet-verstorende dataservices voor de opslaginfrastructuur mogelijk maakt.
    • Lenovo en SAP kondigen de wereldwijde beschikbaarheid aan van SAP S/4HANA Cloud and Customer Data Center Option (Private Edition) op Lenovo TruScale IaaS Solution voor on-prem cloudimplementaties.
    • Lenovo Devices as a Service: Ondernemingen kunnen de levenscyclus van de mobiele apparaten van hun werknemers door Lenovo laten beheren met Device-as-a-Service (DaaS).

Tijdens Tech World zullen sprekers van Lenovo, maar ook van Microsoft en Intel, uitleggen hoe bedrijven het volledige potentieel van technologieën in de hybride werkwereld kunnen benutten.

ThinkSystem SE350

Een van deze technologieën is de Lenovo ThinkSystem SE350. Op de servers lanceert de fabrikant een edge computing-oplossing op basis van VMware die bedrijven helpt om sneller een edge-to-cloud-infrastructuur te implementeren.

De ThinkSystem-servers worden rechtstreeks aan de edge-locaties van klanten geleverd, met de VMware-softwareoplossing erop voorgeïnstalleerd.

Daarnaast kondigde Lenovo de uitbreiding van de Lenovo Open Cloud Automation Management Software (LOC-A) aan. LOC-A stelt bedrijven in staat om de planning, provisioning en het doorlopende beheer van cloudimplementaties in het datacenter te automatiseren, helemaal tot aan de edge. Hierdoor kunnen ze de cloud voor het datacenter en de edge-infrastructuuroplossingen plannen met behulp van dezelfde beheersoftware.

Charles Ferland, vice president en general manager, Edge Computing en Communication Service Providers bij Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG), zegt: “De oplossing kan het aantal servers dat normaal gesproken nodig is met wel 50 procent verminderen en maakt optimaal gebruik van de ingebouwde netwerkmogelijkheden van de ThinkSystem SE350 om de noodzaak van extra netwerkcomponenten aan de edge te elimineren.”

Intelligent Edge Computing

De ThinkEdge SE70 en AI-enabled Edge-app worden aangedreven door Nvidia Jetson Xavier NX, een systeem dat in de cloud wordt beheerd.

Naast de SE350 introduceert Lenovo ook de ThinkEdge SE70-server. Dit komt in combinatie met een edge platform met kunstmatige intelligentie (AI). De ThinkEdge SE70 is ontworpen om te voldoen aan de groeiende behoeften van logistiek, transport en smart cities, retail, gezondheidszorg en productie. Lenovo heeft hiervoor samengewerkt met Amazon Web Services (AWS) en Nvidia. De Edge-oplossing maakt dan ook gebruik van AWS Panorama en wordt aangedreven door het Nvidia Jetson Xavier NX-platform.

Een versie van de ThinkEdge SE70 wordt aangeboden met een vooraf geïnstalleerde AWS Panorama Device SDK, waarmee zakelijke klanten alledaagse IP-camera’s kunnen omtoveren tot “slimme” camera’s waarop CV-apps worden uitgevoerd aan de Edge. Unternehmen können AWS Panorama zum Beispiel zur Überwachung von Objekten einsetzen, um den Betrieb in Anlagen zu optimieren und den Lagerbestand in Einzelhandelsregalen zu überwachen, auch in Umgebungen mit begrenzter Internet-Bandbreite.

Die technischen Daten des ThinkEdge SE70
AI-Leistung CPU: 6-Ker NVIDIA Carmel Arm v8.2 64-bit CPU

GPU: 384-Kerne NVIDIA Volta GPU, 48 Tensor Kerne

Leistung: 21 TOPS (INT8)

Konnektivität 2 GbE

Konfigurierbar: bis zu 8 POE

Speicher PCIe Gen.4
Formfaktor Lüfterlos, Betriebstemperaturbereich bis zu -20 bis 60 Celsius
IP Rating IP51
DC Range 9-48v

Lenovo ThinkEdge SE70 wird ab dem ersten Halbjahr 2022 in ausgewählten Märkten weltweit erhältlich sein.