Bechtle mede-oprichter Gerhard Schick treedt af

Na Ralf Klenk in 2008 stapt nu ook de laatste Bechtle-oprichter Gerhard Schick op. Klaus Winkler wordt de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen.

Gerhard Schick had dat al in maart aangekondigd: Nu verlaat de laatste medeoprichter van Bechtle de onderneming aan het einde van de jaarlijkse algemene vergadering op 19 juni. De 72-jarige vertrekt dus een jaar eerder dan in de statuten is bepaald. Hij benadrukte dat zijn familie en hij, als anker-aandeelhouder, nauw verbonden willen blijven met Bechtle. “Bechtle is vandaag uitstekend gepositioneerd. Ik heb vertrouwen in degenen die het lot van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen in de toekomst zullen leiden,” zei Gerhard Schick tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering. Hij was jarenlang voorzitter van de Raad van Bestuur en sinds 2004 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de IT-dienstverlener.

Klaus Winkler gaat met onmiddellijke ingang de Raad van Commissarissen van Bechtle leiden.

Klaus Winkler gaat met onmiddellijke ingang de Raad van Commissarissen van Bechtle leiden.

Het toezichthoudend orgaan heeft in de daaropvolgende constituerende vergadering Klaus Winkler tot zijn opvolger als voorzitter gekozen. De 54-jarige is voorzitter van de raad van bestuur van Heller GmbH en is sinds 1999 lid van de raad van commissarissen van Bechtle AG. Hij was reeds voorzitter van de raad van bestuur van 1999 tot 2004.

Na zijn studie bedrijfskunde bekleedde Winkler diverse functies bij de BW Bank in Stuttgart, waar hij laatstelijk aan het hoofd stond van de afdeling Corporate Finance. Van 1990 tot 2002 was hij lid van de raad van bestuur van BWK Unternehmensbeteiligungsgesellschaft GmbH, eveneens in Stuttgart. Winkler stapte daarna over naar Heller, een fabrikant van gereedschapsmachines en complexe productiesystemen.

Een nieuw lid van de raad van toezicht is prof. dr. Thomas Hess, directeur van het Instituut voor bedrijfsinformatica en nieuwe media aan de Ludwig Maximilian Universiteit in München. De huidige aandachtsgebieden van de 44-jarige zijn onder meer cloud computing en de internationalisering van IT-bedrijven. Hij brengt ook praktische ervaring uit de IT- en media-industrie mee. Afgezien van Bechtle bekleedt de geboren Darmstadtaar momenteel geen andere mandaten in de Raad van Toezicht.